Sigur nu știai aceste lucruri despre Las Vegas

Actualitate

Las Vegas, cunoscut ca și capitala mondială a divertismentului, nu este un oraș ca oricare altul. De la luminile strălucitoare ale bulevardului până la nesfârșitele cazinouri și spectacole, Las Vegas a devenit o mecca pentru cei care caută emoții și senzații tari. Totul a început în jurul anilor 1900, când construcția barajului Hoover a adus un val de muncitori și turiști în zonă. Odată cu legalizarea jocurilor de noroc în Nevada în 1931, Las Vegas a început să se transforme într-un centru pentru jocuri și divertisment. Anii 1940 și 50 au văzut ascensiunea cazinourilor legendare, cum ar fi Flamingo și Sands, atrăgând o gamă strălucitoare de celebrități și jucători de calibru mare. Astăzi, Las Vegas continuă să evolueze, cu noi mega stațiuni și atracții care împing constant limitele a ceea ce este posibil, așa cum fac și casele de pariuri online România în mediul online. Dar dincolo de strălucire se află o istorie și o cultură bogate de care mulți vizitatori ar putea să nu fie conștienți. Vom explora câteva dintre aspectele mai puțin cunoscute ale Las Vegasului – de la începuturile sale ca un mic avanpost în deșert până la statutul său actual de unul dintre cele mai emblematice orașe ale lumii.

Semnul Las Vegas nu este de fapt în Las Vegas

Unul dintre cele mai emblematice simboluri ale Las Vegas este, fără îndoială, semnul „Bine ați venit la Fabulosul Las Vegas”, care a devenit o atracție obligatorie pentru vizitatorii orașului. Dar ceea ce mulți oameni nu realizează este că semnul se află de fapt în orașul Paradise, care este chiar la sud de limitele orașului Las Vegas. Semnul a fost proiectat de artista Betty Willis în 1959 și de atunci a devenit un simbol îndrăgit al culturii vibrante și pline de farmec a orașului. De-a lungul anilor, semnul a suferit mai multe restaurări și îmbunătățiri, inclusiv adăugarea unei parcări și a unei pasarele pietonale pentru a găzdui miile de vizitatori care vin să facă fotografii și să se bucure de strălucirea de neon a indicatorului. Interesant, semnul nu a fost întotdeauna iubit la nivel universal – când a fost dezvăluit pentru prima dată, unii locuitori s-au plâns că era prea strident și chicios. Dar, de-a lungul timpului, semnul a devenit o parte integrantă a identității orașului și este acum considerat un reper cultural. În ultimii ani, s-au făcut eforturi pentru a păstra și proteja semnul, inclusiv instalarea de panouri solare pentru alimentarea luminilor de neon și crearea unei expoziții muzeale dedicate care să prezinte istoria și semnificația semnului. În ciuda locației sale în afara limitelor orașului, semnul Bine ați venit la Fabulous Las Vegas rămâne un simbol iubit al amestecului unic al orașului de istorie, cultură și strălucire.

Aici găsești 14 din 20 cele mai mari hoteluri din lume

Las Vegas găzduiește unele dintre cele mai mari și mai impresionante hoteluri din lume, cu nu mai puțin de 14 dintre cele 20 de hoteluri cele mai mari de pe planetă situate chiar aici, în Sin City. Aceste proprietăți masive oferă vizitatorilor o gamă incredibilă de facilități și atracții, de la restaurante și cumpărături de clasă mondială până la spa-uri și locuri de divertisment de lux. Multe dintre cele mai mari hoteluri ale orașului sunt situate pe faimoasa Las Vegas Strip, care este o porțiune de drum plină de viață și care găzduiește unele dintre cele mai emblematice și mai recunoscute clădiri din lume.

Printre cele mai mari hoteluri din Las Vegas se numără MGM Grand, care se mândrește cu 5.000 de camere și apartamente uimitoare, precum și un etaj masiv de cazino și o gamă impresionantă de spectacole și opțiuni de divertisment. Alte proprietăți notabile includ Luxor Hotel and Casino, care are o structură falnică în formă de piramidă și o statuie masivă a sfinxului, și stațiunea venețiană, care recreează canalele și arhitectura emblematice din Veneția, Italia.

Dar, în timp ce aceste hoteluri masive sunt cu siguranță impresionante, ele sunt doar o mică parte din ceea ce face din Las Vegas o destinație atât de unică și interesantă. Vizitatorii orașului pot explora și o serie de alte atracții, de la muzee și galerii de talie mondială până la aventuri în aer liber în peisajul deșertului din jur. Și având atât de multe de văzut și de făcut, nu este de mirare că milioane de oameni din întreaga lume se îngrămădesc în Las Vegas în fiecare an pentru a experimenta energia și emoția unică a orașului. Las Vegas, oferă întotdeauna ceva nou și interesant de descoperit în acest oraș emblematic care cu adevărat nu doarme niciodată.

Rețele uriașe de tuneluri ascunse sub oraș

Unul dintre aspectele mai puțin cunoscute despre Las Vegas este că există o rețea extinsă de tuneluri care trece pe sub oraș. Aceste tuneluri au fost inițial construite ca și canale de inundații în anii 1970, dar de-a lungul anilor au fost reutilizate ca un adăpost improvizat pentru populația fără locuințe a orașului. Se estimează că tunelurile acoperă un total de aproximativ 200 de mile, multe dintre ele se ramifică în pasaje mai mici, ascunse, care își întind drumul pe sub străzile orașului.

Deși tunelurile nu sunt recunoscute oficial de oraș, ele au devenit o parte importantă a comunității pentru mulți dintre oamenii care le numesc acasă. Unii și-au decorat locuințele subterane cu lucrări de artă și obiecte personale, în timp ce alții au creat bucătării și spații de locuit improvizate.

În ciuda faptului că tunelurile sunt ilegale din punct de vedere tehnic, mulți membri ai comunității au lucrat pentru a stabili un sentiment de ordine și comunitate în interiorul lor. Grupuri precum Shine a Light și Veterans Village au lucrat pentru a oferi resurse și sprijin oamenilor care locuiesc în tuneluri, oferind totul, de la mâncare și îmbrăcăminte până la îngrijire medicală și formare profesională.

Concluzie

Las Vegas este un oraș plin de surprize și secrete, iar chiar și cei care cred că știu totul despre el vor fi cu siguranță surprinși de unele dintre faptele și poveștile care compun istoria sa bogată. Distracție plăcută în vizitarea lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *