Sechestru judiciar. Interesele au distrus… Centrul de Interes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Sechestru judiciar la Centrul de Interes anunță artistul plastic Vlad Olariu, pe grupul de Facebook Clujul Civic, care are ca scop creșterea potențialului de angajare civică a membrilor comunității clujene.
Expozitia actuala si fostele ateliere de la Centrul de Interes sunt sub sechestru judiciar.  Artistii invitati nu mai au acces la lucrarile lor, iar artistii rezidenti care au ramas abuziv in spatiile pe care trebuiau sa le elibereze in primavara au ramas cu atelierele blocate. Termenul de evacuare, de plată a datoriilor restante și a taxelor judiciare este de 30 de zile. Primăria Cluj-Napoca finanteaza proiectele expozitionale impreuna cu Banca Transilvania.
 
Centrul de Interes a apărut după ruptura de la de fosta renumită Fabrica de  Pensule, iar curatori ca Daria Dumitrescu și pictori cum e prof. unv. dr. Florin Ştefan, prodecan UAD Cluj-Napoca, au înființat, cu multă muncă, alături de restul artiștilor disidenti acest Centrul de Interes, de artă contemporană. Apoi s-au scindat în două tabere, s-au certat tare și au ajuns în instanță cu acuzații dure iar un proces este în curs. 
Practic Clujul rămâne, dacă nu se rezolvă situația,  fără al doilea centru de artă contemporană care ”decolase” bine și găzduise multe expoziții de impact.
Centrul de Interes e lîngă Dedeman, în spatele garii, pe mai multe etaje și a devenit tot mai mult în ultimii ani un reper în domeniul performance-urilor și expozițiilor de amploare.
 
Citiți despre scandalurile de la Centrul de Interes AICI și AICI
 
Centrul a împlinit 5 ani de la lansare în iunie 2021. Mai multe AICI si AICI si AICI
 
Despre lansare AICI si inaugurare AICI
 
Centrul de Interes,un nou centru dedicat artei și culturii contemporane din Cluj, a fost inaugurat joi, 8 iunie 2017. Menit să îmbogățească și mai mult viața culturală vibrantă a orașului, Centrul de Interes a ost conceput ca un spațiu care își propune să aducă arta contemporană în mijlocul comunității.

Proiectul noului centru de artăbeneficiază de sprijinul Băncii Transilvania, iar evenimentul de inaugurare a ost realizat în parteneriat cu TIFF și finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Noua instituție s-a format la inițiativa Federației Artiștilor și Galeriștilor din Fabrica de Pensule și a Asociației Artiștilor din Fabrica de Pensule care s-au desprins de consacrata Fabrică de Pensule la sfârșitul lui 2016 și s-au mutat într-un spațiu nou, o clădire industrială din imediata vecinătate a gării, de pe strada Fabrica de Chibrituri, nr. 9 A, cu acces direct prin pasajul subteran care leagă strada Horea și gara de strada Fabrica de Chibrituri. 

În noul spațiu au fost amenajate 5 galerii – BARIL, BAZIS Contemporary, Camera, SABOT, SPAȚIU INTACT4 spații de proiecte, 3 spații de rezidență artistică, 24 de ateliere de creație în care activează peste 30 de artiști vizuali, designeri, arhitecți, toate desfășurate pe o suprafață totală de 2.800 de metri pătrați.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.