Sculptorul clujean Liviu Mocan este câștigătorul Premiului Național „Brâncuși” 2022

Esenţial Sculptură Vizual

Sculptorul Liviu Mocan este câștigătorul Premiului Național „Brâncuși” 2022 pentru expoziția „Inima Învieriiˮ, realizată în Biserica Neagră de la Brașov. După expoziții personale la New York, Chicago, Budapesta sau Reconvilliers, Liviu Mocan a adus la Brașov lucrări care transpun într-un limbaj sculptural sugestiv impactul Învierii în viața noastră de zi cu zi.

Premiul Național „Brâncuși” 2022, destinat unei personalități remarcabile prin opera și activitatea sa în promovarea valorilor românești din domeniul artelor plastice, va fi acordat de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși„, în parteneriat cu Institutul Cultural Român. Premiul constituie atât o apreciere a valorii artistice, cât și o recompensă morală și materială pentru lucrări originale care pun în evidență creativitatea autorilor și contribuie semnificativ la îmbogățirea patrimoniului cultural național și universal.

Premiul Național „Brâncuși” 2022 va fi decernat în cadrul manifestărilor din data de 27 octombrie 2023, dedicate împlinirii a 85 de ani de la inaugurarea Ansamblului monumental, ridicat de Constantin Brâncuși, la Târgu-Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *