Scriitoarea Gabriela Adameşteanu publică la editura Gallimard romanul „Fontana di Trevi”

Categorii: Actualitate, Carte
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Scriitoarea Gabriela Adameşteanu publică la editura Gallimard cel de-al patru roman al său, „Fontana di Trevi”. Ultimul dintr-o trilogie, romanul încheie cronica a cincizeci de ani de istorie a României prin introspecţia tulburătoare a unei eroine lucide, Letiţia Arcan. Cartea a apărut în librăriile franceze în data de 2 iunie şi este tradusă în franceză de Nicolas Cavaillès, conform News.ro

Cu ocazia apariţiei în franceză a acestui roman, ICR Paris organizează, în parteneriat cu Ambasada României la Paris şi editura Gallimard, două evenimente în capitala Franţei, cu participarea autoarei.

De asemenea, scriitoarea Gabriela Adameşteanu este invitată să dialogheze cu cititorii francezi la librăria L’Ecume des pages, situată în cartierul Saint-Germain-des-Prés, Bd. Saint-Germain, nr.174. Întâlnirea moderată de librarul Guillaume Le Dourrain şi de traducătorul Nicolas Cavaillès şi sesiunea de autografe vor avea loc în data de 15 iunie la orele 19.00.

Gabriela Adameşteanu, născută în 1942, este una dintre cele mai apreciate scriitoare din România. Romanele sale, publicate în seria de autor de la editura Polirom, au fost traduse în 16 limbi şi au primit numeroase premii: „Fontana di Trevi” (Polirom, 2013, 2019) a fost recompensat cu Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor, Premiul revistei Observator Cultural, Premiul Radio România Cultural, al Centrului PEN Român, cu Premiul Sofia Nădejde pentru literatură scrisă de femei.
În Franţa, la editura Gallimard i-au mai apărut romanele „Une matinée perdue” (2005), „Vienne le jour” (2009) şi „Situation provisoire” (2013). La editura Non Lieu a fost publicat romanul autobiografic „Les années romantiques” (2019), cu o prefaţă de Jean-Yves Potel.
Critica literară apreciază faptul că trilogia care se încheie cu „Fontana di Trevi” reprezintă unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale literaturii române contemporane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.