Schubert și Liszt la Filarmonică

Categorii: Muzica, Spectacol
Etichete: Cluj, Filarmonica
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Filarmonica de Stat Transilvania anunță că la concertul de vineri, 13 mai, la pupitru va dirija Achim Fiedler alături de solistul pianist Gottlieb Wallisch într-o nouă seară muzicală plină de simbolism.

Pianistul Gottlieb Wallisch s-a remarcat prin manifestarea timpurie a talentului, susținând concertul de debut la doar 12 ani la Musikverein din Viena, în urma căruia cariera sa a urmat o traiectorie ascendentă, de o anvergură internațională.


Concertul va aduce în atenție două lucrări din universul creativ schubertian. Uvertură în stil italian nr. 2 scrisă de F. Schubert, o minunată creație ce surprinde efervescența pentru care muzica italiană a ajuns să fie apreciată în întreaga lume. Mai mult decât atât, această uvertură de concert scoate în evidență geniul lui Schubert printr-o partitură amplă cu un final pasional.


Al doilea titlu al serii, Fantezia Wanderer este o lucrare care ilustrează muzical mitul călătoriei, al pelerinajului şi al căutării, prezent în toate culturile lumii. Mai târziu, fascinat de o muzică atât de sugestivă, Franz Liszt a transcris partitura schubertiană în varianta pentru pian și orchestră pe care Orchestra Filarmonicii o va aduce în atenție în concert.


Suita de balet Pulcinella de I. Stranvinski va încheia seara muzicală. Pulcinella, un personaj care își are originea în commedia dell’arte, a devenit pe parcursul timpului o emblemă a teatrului de păpuși napoletan, fiind o sursă de inspirație considerabilă pentru Stravinski. Acesta se alătură unei serii de personaje într-o poveste muzicală plină de intrigi pasionale, personaje ce vor fi readuse la viață de Orchestra Filarmonicii într-o partitură încununată de un final fericit.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3) sau online de pe site-urile www.entertix.ro şi www.myticket.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.