Scandal interminabil la Teatrul Național București. Mihai Călin: Teatrele din Polonia sunt alături de Ucraina. La TNB, comedioare la toată lumea

Categorii: Esenţial
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Actorul Mihai Călin este nemulţumit că, în timp ce teatrele din Polonia sunt alături de Ucraina, la Teatrul Naţional Bucureşti sunt programate duminică, de Ziua Mondială a Teatrului, „comedioare la toată lumea”, iar dimineaţă, „altă divină comedie-conferinţă cu apostolul teatrului românesc”, referindu-se la spectacolul-conferinţă susţinut de Dan Puric, informează News.ro.

„Teatrele din Polonia sunt alături de Ucraina. La TNB, mâine (n.r. – duminică), de Ziua mondială a Teatrului, se joaca Dineu cu proşti şi Micul Infern. Comedioare la toată lumea. Şi dimineaţă, altă divină comedie-conferinţă cu apostolul teatrului românesc (n.r. – Spectacolul – conferinţă despre teatru şi viaţă, al lui Dan Puric)”, a scris Mihai Călin sâmbătă seară, pe Facebook.

Mihai Călin şi-a exprimat în repetate rânduri nemulţumirea faţă de faptul că actuala conducere a TNB nu a iniţiat acţiunii de susţinere faţă de Ucraina, recent, el relatând că i s-a transmis explicit, înainte de a intra în scenă,interdicţia de a se manifesta în vreun fel în legătură cu războiul din Ucraina.

Deputatul USR Iulian Bulai îi cere ministrului Culturii demiterea directorului interimar al TNB, după ce spectatorii au primit câte un exemplar dintr-o publicaţie naţionalistă

Deputatul USR Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, îi cere ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, într-un comunicat, demiterea directorului interimar al Teatrului Naţional Bucureşti. Solicitarea vine în contextul în care, spune deputatul, există tot mai multe dovezi că reputata instituţie de cultură este implicată de actuala conducere interimară în propagandă pro-rusă. Bulai mai afirmă că 500 de spectatori ai Teatrului Naţional Bucureşti au găsit, la Sala Studio, câte un exemplar dintr-o publicaţie naţionalistă, revanşardă, rasistă şi antieuropeană, pe numele ei «Certitudinea».

Deputatul USR i-a mai solicitat ministrului Culturii clarificări în urmă cu câteva zile, după ce conducerea interimară a TNB i-a interzis actorului Mihai Călin gesturi de solidaritate cu Ucraina şi a refuzat derularea unei campanii umanitare mai ample, fiind însă de acord cu găzduirea spectacolului lui Dan Puric, cunoscut drept un susţinător al Rusiei lui Vladimir Putin şi al ideii că România ar trebui să se apropie de Rusia, nu de Occident. „Domnule ministru, lumea chiar aşteaptă o poziţie aici. E contraproductiv ca acelaşi guvern să susţină simultan eliminarea propagandei lui Putin în media (acţiune corectă), dar să plătească propaganda pro-Putin prin propriile instituţii”, i-a transmis, acum câteva zile, deputatul Iulian Bulai ministrului Culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.