Renumitul scenarist și scriitor Guillermo Arriaga despre corectitudinea politică la proiecția ”21 grams”, la 20 de ani de la lansare: ”E incorect politic să mai avem umor? CP pune în pericol SUA și nu numai”

Esenţial

Scriitorul și scenaristul mexica Guillermo Arriaga a fost unul din invitații Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT) 2023. Acesta este scenarist renumit la Hollywood si a scris scenariul umui film celebru, ”21 grams” cu Sean Penn, Naomi Watts si Benicio del Toro, un film fulminant despre drame personale.

Arriaga a fost invitat, duminică seara, la proiecția de gală a filmului, după 20 de ani de la lansare, în 2003,. Proiecția a fost organizată de Cinema Victoria în parteneriat cu FICT.

Arriaga a vorbit 45 de minute cu moderatorul și cu publicul, care a pus întrebări.

Una din întrebări a fost ce părere are despre corectitudinea politică.

Arriaga a fost clar și a spus că e împotrivâ dând o sumedenie de exemple aberante din Statele Unite ale Americii, unde a apaut această ideologie politică.

Arriaga a spus că CP pune în pericol cultura Statelor Unite ale Americii si nu numai prin exagerările pe care le impune în societate.

”E incorect politic să mai avem umor? E posibil ca niste picturi cu gâște nevinovate pe pereții unei universități, mediul unde s-a născut CP, să fie șterse pentru că vezi doamne veganii au venit si au zis ca li se punr în pericol identitatea de vegani? Si multe multe altele. Asta duce la autoritarism și dvs ați trăit și veniți din autoritarism. Nu trebuie să mai permiteți întoarcerea. Unei scriitoare albe i s-a interzis cartea despre Mexic pentru că nu ar înțelege identitatea mexicană deși cartea e foarte bună șamd. S-a ajuns mult prea departe”, a spus Arriaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *