Recital spectaculos de TULNICE la Muzeul Etnografic

Actualitate

Trei muzicieni din Elveţia au încântat auzul clujenilor ieri seară în cadrul unui recital de tulnice la terasa Etno a Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Deşi vremea a fost nefavorabilă, publicul a venit într-un număr destul de mare şi, savurând câte o băutură, i-au ascultat pe cei trei cântând la tulnice.

 

“A fost organizat împreună cu Scena Urbană, Ordinul Arhitecţilor din România şi Asociaţia de prietenie Gherla Nendaz, practic cu ocazia zilelor Gherlei acest grup de tulnicari elveţieni a poposit şi la Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi le suntem foarte recunoscători pentru efortul depus. Ne bucurăm că în pofida timpului nefavorabil, iată că publicul a venit în număr destul de mare la acest eveniment”, a declarat Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

DSCN4546

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distracţie şi voie bună într-o atmosferă plăcută

 

Nathalie Monori, Gerard Devenes şi Antoine Devenes au oferit celor prezenţi o experienţă muzicală specială, iar după fiecare interpretare aceştia au reuşit să atragă ropote de aplauze. Ba mai mult, publicul a venit pregătit să-i filmeze şi să-i pozeze pe cei trei cântând la tulnice.

 

“Este un instrument foarte vechi care a servit de la început ca un mod de comunicare. Există o discuţie, dacă acest instrument aparţine elveţienilor sau italienilor, dar ce este sigur, este că aparţine Alpilor de aici vine şi numele “Cor des Alpes”. Instrumentul este făcut din lem de brad, de molid”, le-a spus unul dintre elveţieni celor prezenţi.

 

Instrumentele muzicale, atracţia serii

 

Cei trei tunicari au reuşit foarte uşor să îi binedispună pe cei prezenţi, inclusiv pe cei mici care erau tare curioşi să afle detalii despre instrumente.

 

“Este foarte frumos. A meritat să venim pentru că aşa ceva nu vedem oricând. Am venit cu copilul şi ne pune foarte multe întrebări este foarte curios să afle mai multe despre instrumentul muzical. Este cu atât mai frumos cu cât ştim că sunt veniţi din străinătate. Sunt convinsă că ar avea multe să ne spună despre istoria acestor instrumente de suflat”, a declarat o mămică.

Clujulcultural.ro vă oferă o galerie foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *