Război de proporţii pe cinematografele româneşti

Categorii: A 7-a, Actualitate

Războiul pe patrimoniul RADEF Romaniafilm continuă nestingherit de 10 ani. După o perioadă de acalmie de doi ani, scandalul din Radef a reizbucnit odată cu scrisoarea unui grup de angajaţi de tip Armaghedon. Aceştia au trimis Ministerului Culturii o petiţie în care explică faptul că o serie de cinematografieR RADEF,  printre care şi fostul cinema Republica, actualmente „Florin Piersic”, ar fi fost falimentate de conducerea numită politic de regimul PDL. De asemenea, se avertizează că acestea vor ajunge în administrarea unei firme controlate de liderul sindical Radef!

În replică, administratorul firmei incriminate de angajaţii RADEF spune că încearcă să salveze aceste cinematografe, scrie ZiardeCluj.ro

Precizăm că Primăria nu administrează Cinema „Florin Piersic”, modernizat pe vremea primarului Apostu.

Ce spun angajaţii RADEF: 

„Pentru a rasplati serviciile de obedienta fata de conducerea impusa Regiei de catre fosta guvernare politica, numitul Iurascu Marius Cristian, actualul director general al R.A.D.E.F. RomaniaFilm a pus la dispozitia liderului sindical din cadrul Regiei, numita Bikfalvi-Zoltan Maria, atat spatii comerciale in cinematografele profitabile (Patria-Bucuresti, Patria-Craiova, Sergiu Nicolaescu-Targu Jiu si Arta-Sibiu), dar, mai mult decat atat, incepand cu luna decembrie 2013 liderul de sindicat are si un cinematograf propriu – cinema Sergiu Nicolaescu din Targu Jiu care a trecut din proprietatea statului (si administrarea R.A.D.E.F. RomaniaFilm) in administrarea familiei doamnei Bikfalvi (precizari: S.C. Marcom Fantastic S.R.L. al carei asociat este ginerele doamnei Bikfalvi; Decizia Comitetului Director nr. 11/06.12.2013). Demn de semnalat este faptul ca actualii decidenti au botezat acest transfer de proprietate drept: „proiect pilot”. Deci, urmeaza si alte sali de cinematograf…”, se arată în scrisoarea remisă presei.

„Pana acum cinematografele din Targu Jiu, Craiova, Targu Mures au picat, urmeaza si cel din Cluj. Conducerea pusa de PDL in urma cu patru ani a facut tot posibilul ca regia sa intre in faliment. Primul pas este ca cinematografele sa treaca la aceasta firma privata, SC Marcom Fantastic, a ginerelui liderului de sindicat. Ca firma, nu prea poti face profit din cinematografe, asa ca firma le va transforma in bufet de alimentatie publica, mall-uri si baruri. La Cluj ar fi mare pacat sa se intample asta, e un cinematograf important, in centrul orasului. Noi am trimis petitia la minister, dar nu am primit raspuns. Tragem un semnal de alarma ”, mai  scriu angajaţii Radef.

Poziţia acuzaţilor: Vrem să salvăm cinematograful!

„Nu avem in vedere sa preluam cinematograful din Cluj, dar nu se stie, nu depinde neaparat de noi” a comentat Marian  Coman, administratorul firmei Marcom Fantastic  pentru Ziar de Cluj.ro

La Cluj-Napoca mai funcţionează Cinema Victoria, administrat de către Asociaţia Victoria Film condusa de Gabriela Bodea şi Cinema Mărăşti administrat de Primărie. Aceasta a anunţat refacerea cinematografului din cartierul Mănăştur, aflat de 10 ani în stare de degradare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.