Proprietarii casei Hintz au câştigat procesul cu MNIT. Cât timp va mai rămâne Muzeul Farmaciei în acel spaţiu?

Clio Special

Moştenitorii familiei Hintz, în casa cărora se află Muzeul Farmaciei din subordinea Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au câştigat procesul cu MNIT.

Conform transilvaniareporter.ro, ediţia electronică a săptămânalului tipărit Transilvania Reporter, care a dedicat recent un întreg număr situaţiei în care se află Muzeul Farmaciei, instanţa a respins la termenul de ieri recursul depus de MNIT în cazul ordinului de evacuare trimis de proprietarii clădirii în noiembrie 2015.

farma2

Situaţia e dificilă pentru Muzeul Farmaciei. Pe de o parte, conform sentinţei ar trebui să fie evacuat, pe de altă parte se poartă negocieri între proprietarii clădirii Hintz, unde e sediul muzeului şi primărie. Problema e veche şi se încurcă la bani. Proprietarii vor 1,3 milioane de euro pe casă iar primăria vrea să dea mai puţin şi să cumpere doar spaţiul în care funcţionează muzeul.

Primarul Boc a avut o discuţie şi cu premierul Cioloş pe tema aceasta, la ultima vizită a lui Cioloş la Cluj,  acesta a venit în faţa  presei şi a aruncat bolovanul la Boc, spunând că primarul a dat asigurări că va Primăria va cumpăra. Dar Emil Boc a retractat, pentru ediţia tipărită a Transilvania Reporter şi a spus că nu e nimic sigur.

E un ping pong în care mingea e Muzeul Farmaciei, un muzeu simpatic, printre puţinele dedicate farmaciei de altădată din Transilvania. Şi, colac peste pupăză, găzduit de casa în care a funcţionat prima farmacie din Cluj!

Ce a spus Cioloş la Cluj puteţi citi AICI

 

2 thoughts on “Proprietarii casei Hintz au câştigat procesul cu MNIT. Cât timp va mai rămâne Muzeul Farmaciei în acel spaţiu?

  1. Cum adica ”se poartă negocieri între proprietarii clădirii Hintz, sediul muzeului şi primărie?” Doua cladiri: sediul unui muzeu si primaria, impreuna cu proprietarii cladirii stau de povesti??

    Primaria: Sediul muzeului, vino incoa ca vreau sa te cumpar!
    Sediu muzeului: Nu pot ca am fundatie veche si adanca. si-n plus is a astora de m-au mostenit si recuperat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *