Proiecții de film și foto-concert la In/Out Transylvania Photo Festival

Esenţial Foto

Primul festival de de fotografie documentară din România, In/Out Transylvania Photo Festival invită iubitorii de fotografie să ia parte la 3 evenimente speciale weekend-ul acesta. În perioada 13 – 15 octombrie, programul festivalului se va îmbogăți cu 2 proiecții de film documentar și un foto-concert care vor completa lista de expoziții și acțiuni dedicate celor pasionați de domeniul fotografiei.

Toto și surorile lui – proiecție de film, 13 Octombrie, Urania Palace, 20:00, intrare liberă

Abandonaţi de societate, fără să se poată baza pe altcineva decât pe ei înşişi, Toto, în vârstă de 10 ani, şi cele două surori ale sale, Ana (17) şi Andreea (14) trăiesc împreună cu unchii lor dependenţi de droguri. Ei aşteaptă ca mama lor să iasă din închisoare după o absenţă de 4 ani.

Filmat pe parcursul a 15 luni, documentarul în regia lui Alexander Nanau, câştigător al premiului Emmy, prezintă o poveste intimă şi impresionantă despre o copilărie disperată într-o mahala din Bucureşti, în care fiecare copil face ce poate pentru a se descurca.

De la premiera din decembrie 2014, “Toto și surorile lui” a primit multe premii la numeroase Festivaluri de Film europene, printre care şi “Cel mai bun documentar” la Zurich şi Varşovia, precum şi premiul Gopo pentru Cel mai bun documentar în 2015.

Planeta Petrilă – proiecție de film în prezența protagonistului Ion Barbu, 14 Octombrie, Urania Palace, 20:00, intrare liberă

În Petrila, un oraş minier din Transilvania, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale. Regia și scenariul sunt semnate de Andrei Dăscălescu.

 

Oameni singuri – foto-concert, 15 octombrie, Atelier Cafe, 20:00, intrare liberă

Un eveniment special ce combină muzica și poezia cu imagini din Arhiva Minerva – fotografii realizate de fotoreporterii “Făclia” și “Igazság” în perioada 1960-1990. Fotografiile selectate de fotografii Loránd Vakarcs și Călin Ilea din Arhiva Minerva vor fi acompaniate de muzica albumului “Oameni singuri” realizată de Musai Soundworks.

Acest eveniment este organizat de In/Out Transylvania Photo Festival împreună cu Asociația Culturală Minerva și Musai Soundworks.

 

Programul final al tuturor expozițiilor și activităților din cadrul celei de a doua ediții a Festivalului Internațional de Fotografie Documentară (5 – 15 octombrie 2017) cu tema “Povești de acasă” este disponibil pe website-ul oficial: http://www.inout.photo/ și pe pagina dedicată: https://www.facebook.com/inoutfestival/

 

Despre In/Out Transylvania Photo Festival

Aflat la cea de a doua ediție, In/Out Transylvania Photo Festival este singurul festival din România dedicat fotografiei documentare. Tema ediției din acest an este “Povești de acasă” – peste 50 de fotografi din România și din străinătate ne vor arăta, prin intermediul proiectelor fotografice de lungă durată, ce înseamnă acest “acasă” pentru fiecare dintre ei și vor anima locații cheie ale orașului prin intermediul creativității și a exprimării artistice unice.

Eveniment organizat de: Asociația Fotopia și sprijinit dePrimăria Municipiului Cluj-Napoca, Visit Cluj, Consiliul Județean Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Centrul de Informare Turistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *