Program sărăcăcios de comemorare a 33 de ani de la Revoluția anticomunistă la Cluj-Napoca

Actualitate

Revoluția anticomunistă din 1989 va fi marcată mâine la Cluj-Napoca cu onoruri militare și depuneri de coroane. Se împlinesc 33 de ani de la declanșarea la Cluj a Revoluției.

Cele cinci asociații de revoluționati clujene vor marca 33 de ani de la declanșarea evenimentelor pe strada Horea la ora 10.00. Apoi urmează clasicul marș până în Piața Unirii unde se depun coroane și au loc discursuri. Ceremoniile continuă la Cimitirul Eroilor din Calea Turzii, de la ora 12. Participă Instituția Prefectului Cluj, Primăria Cluj-Napoca, Divizia 4 Infanterie ”Gemina” și asociațiile de revoluționari.

În Cimitirul Eroilor sunt înmormântați eroii de la Revoluție.

Cele 5 asociații de revoluționari nu au organizat nimic special cu ocazia a 33 de ani de la Revoluție, nici o dezbatere, o masă rotundă, nimic special și interesant de punctare a acestui eveniment istoric. La fel nici Facultatea de istorie a UBB sau Primăria Cluj-Napoca.

Reamintim că municipiul Cluj-Napoca a fost primul care s-a solidarizat cu Timișoara. Pe 21 decembrie 1989, în jurul orei 15.30-15.40 grupul de tineri condus de actorul Călin Nemeș (foto) a declanșat în Piața Libertății revoluția. Armata a tras în plin în Piața Libertății, hotel Astoria, Fabrica de Bere și sensul giratoriu Mărăști. 26 de morți la Revoluția din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *