Printre designeri remarcabili şi adevărate comori pentru garderobă, la Galeria de Stil

Special Vizual

Evenimentul Galeria de Stil a luat startul vineri, într-un cadru artistic, rafinat, în care pereţii impunători ai Muzeului de Artă contrastează cu colecţiile ultra moderne, expuse ca nişte adevărate comori pe suporţii de umeraşe. Mai pe scurt, un paradis al femeii moderne.
Cei care trec pragul muzeului vor găsi, începând de vineri, 27 noiembrie, şi până duminică, 29 noiembrie, 25 de designeri care expun colecţii extrem de diverse. De aici pot fi achiziţionate de la paltoane şi cămăşi, la rochii, pantofi şi accesorii de calitate, produse de serie mică, unicate.

DSC_1845
Creatoarea Maia Raţiu este prezentă cu două colecţii extrem de feminine, şi anume o colecţie prêt-à-porter de toamnă/iarnă 2015 şi colecţia couture de primăvară/vară 2016 cu care a participat şi la Paris Fashion Week în octombrie, anul acesta.

 

Paris Fashion Week a fost o experienţă foarte plăcută pentru mine ca şi designer. Puţini designeri ajung acolo pentru a prezenta la nivelul acela. Pe lângă prezentarea în sine, am făcut şi câteva editoriale pentru câteva reviste de modă, ca The Backstage Collection sau The Secret Code of Fashion, editoriale ce vor apărea în primăvară pentru sezonul de primăvară/vară 2016″, spune Maia Raţiu.

Rochie din colectia Venus
Rochie din colectia Venus

Colecţia se numeşte Venus şi este alcătuită din rochii cu o textură deosebită, făcute integral dină  mătase naturală şi inspirate din drapajele greceşti. Designerul a îmbinat culorile şi aplicaţiile în aşa fel încât a transformat nişte piese neoclasice în piese contemporane.

 

Articolele îmbină creativitatea cu nevoile clienţilor
Printre designerii expozanţi s-a numărat şi Istvan Cîmpan care a venit cu o gamă largă de produse. De la stand nu au lipsit faimoşii săi pantofi pictaţi în culori vesele, un proiect început cu aproximativ opt ani în urmă, pentru care colaborează cu Cristina Gagiu.

 

„Pantofii sunt realizaţi manual, apoi sunt pictaţi cu nişte acrilice speciale pentru piele, pentru rezistenţă, şi sunt fixaţi cu un lac protector ce permite apoi spălarea lor. Am ajuns la aceste forme în urma unui experiment. I-am lăsat afară sub acţiunea intemperiilor, din toamnă până în primăvară şi normal ningând peste ei, îngheţând, dezgheţând, plouând, au avut loc tot felul de procese de erodare care au creat nişte jocuri şi pe culoarea pielii dar şi în structura ei. Cristina Gagiu a fost inspirată de rezultat care a oferit un suport pentru pictura ei”, spune Istvan Cîmpan.

DSC_1818
Mai mult, talentatul designer a venit şi cu colecţia de toamnă/iarnă 2015-2016. Acesta a pornit procesul creaţiei luând în considerare nevoia, sau, după caz, chiar obsesia multor femei de a lăsa impresia unui trup mai suplu sau mai înalt.

 

„Am pornit de la jocul pe care îl formează umbrele şi penumbrele în momentul în care se suprapun. Liniile pe care le crează, de foarte multe ori avantajează corpul uman deoarece sunt nişte linii care împart structura corpului în aşa fel încât o subţiază, o alungesc, un lucru căutat foarte multe de doamne şi domnişoare„.

 

Galeria de Stil a adus şi designeri mai tineri, dar plini de imaginaţie şi idei creative. Ingrid Teodosiu îmbină perfect partea creativă cu nevoile clienţilor ei, astfel încât articolele vestimentare pot merge de pe podium, direct pe stradă, şi pot fi accesorizate cu uşurinţă. În acest weekend îşi întâmpină potenţialii clienţi cu o colecţie capsulă ce cuprinde haine create de-a lungul timpului, în care predomină stofa, mătasea, dar şi neoprenul, texturi în culori mai reci, metalizate, dar şi uşor calde.
Tânăra şi-a făcut debutul la Gala UAD în 2014, iar de atunci blogurile de modă clujene, şi nu numai, au reprezentat o platformă ideală de promovare a creaţiilor ei.

 

„M-au abordat bloggeri locali, Fica Bălăncan, Alina Ceuşan, Mădălina Merca, dar şi Oana Morodan, un nume cu rezonanţă în domeniul modei. Consider  este foarte bună promovarea pe care ţi-o pot face aceşti bloggeri. Încerc nu repet în ceea ce fac şi cu ei, adică încerc adaptez cumva personalităţii sau stilului lor personal şi le dau de fiecare dată produse diferite, mai ales e foarte importantă identitatea asta pe care ţi-o creezi”, spune Ingrid.

 

Pentru hainele pe care le creează, se inspiră adesea din natură, un subiect îndrăgit şi datorită multitudinii de posibilităţi pe care sensibilitatea naturii o oferă.

 

„Galeria de Stil adună la un loc cei mai reprezentativi designeri de fashion şi accesorii, precum şi specialiştii din centrele de înfrumuseţare. Principalul atuu al conceptului constă în faptul cei ce îşi cumpără articole vestimentare de aici au ocazia de a întâlni designerul, de a afla povestea din spatele unei haine şi de a primi cele mai bune sfaturi vestimentare.

DSC_1839

DSC_1841

DSC_1846

DSC_1847

DSC_1848

DSC_1858

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *