Primul spectacol în aer liber din istoria Teatrului Naţional, în Capitala Tineretului 2015

Categorii: Special, Spectacol

Premieră absolută în cadrul celei mai scurte nopți din an la Cluj, în 20 iunie, intitulată Cluj Never Sleeps: de la ora 22:00, în Piața Unirii, Teatrul Național Cluj-Napoca prezintă primul spectacol în aer liber din istoria sa, Clovni extratereștri cu Ada Milea.

Spectacolul are loc în cadrul Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015, titlul câştigat de municipiul Cluj-Napoca. Cluj Never Sleeps va începe  sâmbătă, 20 iunie, cu o petrecere pe plajă din Grigorescu dar va propune multe alte activităţi culturale şi de entertainment.

Milea 2 bun

Scenariul și regia piesei Clovni extratereștri  sunt semnate de Eli Simon (SUA), iar pe scenă va urca artista Ada Milea, care este unul din personajele principale.

Cine sunt însă clovnii extratereștri? Străini și nedoriți de nimeni, simpatici și naivi, neîndemânatici și neghiobi, ei sunt nevoiți să își părăsească planeta. Ajung pe Pământ, unde vor încerca să se adapteze noilor condiții de viață, să se integreze în societatea oamenilor și să le adopte obiceiurile, meseriile și comportamentul de zi cu zi… nu întotdeauna cu succes!

Milea 1 bun
Ada Milea

Roata de foc la Cluj Never Sleeps

Unul din cele mai spectaculoase momente ale Cluj Never Sleeps va fi un spectacol-concert de muzică clasică, cu efecte vizuale și electro-acustice, creat special pentru acest eveniment. „Roata de foc”, în regia Andreei Iacob, este un prilej de a o asculta pe mezzosoprana Iulia Merca (fiica marelui artist blues şi rock Iuliu Merca de la trupa Semnal M n.n.) și transpuse în ilustrații vizuale de Lamaskier [thempill.com]. Concertul are loc la ora 23:30, în curtea Institutului Francez Cluj-Napoca.

Teatrul Maghiar de Stat aduce la Cluj Never Sleeps spectacolul Breaking the waves, de la ora 20 în Sala Studio, o variantă scenică realizată de Sándor Guelmino şi Györgyi Gecsényi pe baza celebrului film cu același nume al lui Lars Von Trier. Regia este semnată de Tom Dugdale.

De la ora 22, clujenii pot descoperi ce înseamnă să fii actor, la „Livingroom no 9”, o nouă dezbatere din seria celor inițiate de actorul Balázs Bodolai pentru a apropia publicul de culisele lumii teatrului. De această dată, invitată pentru a răspunde întrebărilor publicului va fi Anikó Pethő. Discuția va fi susținută în limba maghiară, pe malul Someșului, spre intrarea în Sala Studio.

La miezul nopții, Teatrul Maghiar de Stat ne invită la concertul trupei Loose Neckties Society, formată în mare parte din actori ai teatrului, cu un repertoriu care cuprinde prelucrări începând de la Crazy al lui Gnarls Barkley până la șlagărul I Follow Rivers. Stilul eclectic, modul de prezentare, instrumentația inedită promit un party pe cinste fiecare dată. Vor cânta: Albert András (tobe), Balla Szabolcs (saxofon, voce, bas), Farkas Loránd (voce, bas), Szép András (keyboard), Viola Gábor (chitară). Concertul are loc în curtea teatrului.

Toate aceste evenimente sunt doar câteva din zecile de surprize pregătite pentru clujeni în weekendul 20-21 iunie. Cea mai scurtă noapte din anul în care Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului aduce peste 40 de evenimente culturale, realizate de asociații și instituții de profil.

Cluj Never Sleeps este conceput ca o noapte albă și are menirea de a aduce activitățile culturale în centrul atenției publicului larg, prin expunerea acestora în spații publice și/sau neconvenționale. De asemenea, la baza conceptului stă faptul că orașul este unul unic prin diversitate, multiculturalitate, multitudinea de activități culturale și de petrecere a timpului liber. Proiectul Cluj Never Sleeps este coordonat de Federația SHARE Cluj-Napoca și este unul dintre proiectele strategice ale programului „Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului”.â

Despre cel mai mare Beach Party din Cluj puteţi citi AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.