Prima bibliotecă internațională pentru copii din Cluj s-a înființat. Ea va purta numele Principele Radu al României

Categorii: Carte

Prima bibliotecă internațională dedicată copiilor ia naștere la Cluj, printr-un concert caritabil realizat după un concept inovator. Leadership Concert va aduce pe scena Auditorium Maximum, joi, 3 noiembrie 2016, de la ora 18.00, speakeri internaționali, precum și două dintre cele mai apreciate grupuri de muzică clasică. 

Biblioteca va avea sediul la Royal School in Transylvania.

Spectatorii la concert  sunt invitați să aducă o carte în dar pentru noua bibliotecă. Organizatorii recomandă ca aceste cărți pentru copii să fie în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, maghiară sau română. Cei care doresc să cumpere cărţi la faţa locului, pot face acest lucru de la standurile Cărtureşti şi Tutimi Titoc, ce vor fi amenajate în foaierul Auditorium Maximum.

Ideea bibliotecii a venit după o discuție cu Principele Radu.

03

La Leadership Concert – Royal Education in Transylvania vor vorbi ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Excelența Sa Paul Brummell, diplomatul american Carl Siebentritt, fostul șef al Biroului Ambasadei SUA la Cluj-Napoca, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu și specialistul în educație Julian Hingely, directorul Royal School in Transylvania.

Vor concerta grupul vocal Anatholis și grupul instrumental Classis.

Alteța Sa Regală Principele Radu al României a acceptat ca această bibliotecă să poarte numele său.

14955899_565362480341327_5605854770202526130_n
Aspect de la conferința de presă

Biblioteca va fi deschisă gratuit întregii comunități și va funcționa în incinta Royal School in Transylvania de pe strada Henri Barbusse nr. 44-46, din Cluj-Napoca. 

Această inițiativă caritabilă este organizată de Transylvania Today și European Business Partnership.

14925537_565362407008001_5091946886044340409_n
Diplomatul Carl Siebentritt, după 17 ani din nou la Cluj

„Revin după 17 ani la Cluj. Am fost singurul diplomat român între Budapesta și București. Erai atunmci vremuri interesante, un leadership interesant. Aveam un birou mic în Universitatea „Babeș-Bolyai”. Acum sunt bucuros să revin la Cluj după atâția ani vorbind despre educație. Sunt foarte bucuros”, a spus diplomatul  american Carl Siebentritt. 

„Vom face diferența cu acest proiect, va fi un proiect de succes și promitem să colaborăm cât mai strâns cu biblioteca”, a spus la lansarea si Erika Hristea, preşedintele Fundaţiei School For Europe.

Regimul de vizitare si studiere la bibliotecă va fi ca la Biblioteca Județeană. 

Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, a declarat la lansare că această bibliotecă un lucru bun si extrem de util. E foarte bine că este o asociere cu Casa Regală, un proiect educațional de mare clasă.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.