Premieră. ”Paracliserul” de Marin Sorescu la Teatrul Naţional

Categorii: Teatru

Teatrul Naţional din Cluj-Napoca anunţă într-un comunicat remis presei premiera spectacolului Paracliserul de Marin Sorescu. Premiera va avea loc duminică, 11 decembrie 2022, în Sala mare, de la ora 19:00

Teatrul Național din Cluj-Napoca își invită spectatorii, în preajma Sărbătorilor de Crăciun, la o nouă premieră, avându-l ca protagonist pe binecunoscutul actor bucureștean Claudiu Bleonț, care semnează și direcția de scenă a spectacolului. O propunere specială, care vine din dorința îmbogățirii experienței teatrale a ambelor părți, din dorința întâlnirii unei puternice viziuni scenice cu un public sensibil, care reacționează încă la forțele sacre ale artei teatrului.

Parte din trilogia Setea muntelui de sare, în care mai sunt cuprinse piesele Iona și Matca, Paracliserul lui Marin Sorescu intră astfel în repertoriul Naționalului clujean, încurajându-ne la introspecție, la inițierea unui nou dialog cu transcendentul, la o confruntare cu singurătatea noastră fundamentală în fața eternității, dar și cu multitudinea fațetelor noastre interioare, care dialoghează în permanență, ajutându-ne să continuăm viața pe calea aleasă, din copilările până la bătrânețe. Paracliserul este un personaj cu aura unui discipol întru ale sfințeniei, care alege să ducă la bun sfârșit munca de afumare sisifică a pereților ultimei catedrale zidite, pentru ca la final, prin contrast cu întunecimea spațiului unde și-a petrecut existența, să dea luminii puterea rugului aprins cu prețul sacrificiului suprem.

direcția de scenă: Claudiu Bleonț

scenografia: Andrada Chiriac

video: Sebastian Gherman

one-man show cu  Claudiu Bleonț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *