”Povestea vieţii mele”, ediţia aniversară a jurnalului Reginei Maria, în patru volume

Categorii: Actualitate, Carte
Etichete: carte, REGINA maria
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Editura Librex anunţă publicarea ediţiei aniversare a jurnalului Reginei Maria a României – „Povestea vieţii mele”., conform unui comunicat remis presei.

„Editura Librex oferă publicului român, în Anul Centenarului Încoronării, ediţia aniversară a jurnalului Reginei Maria, „Povestea vieţii mele”. Cartea apare în patru volume, ce respectă exact varianta originală, respectiv: Copilăria; Tinereţea şi nunta; Începutul căsătoriei şi 1906-1914. Jurnalul Reginei Maria a văzut pentru prima dată lumina tiparului în 1934 şi a fost lansată simultan la Londra şi New York”, informează Librex.

Cartea cuprinde viaţa ei de la naştere până la momentul în care ajunge regină.

„Încadrată în patru părţi, însumând 30 de capitole, jurnalul ne dezvăluie momentele cele mai fericite ale copilăriei Reginei, episodul perioadei din Malta unde tatăl său era detaşat, impresiile despre Carmen Sylva, căsătoria, nunta şi imaginea capitalei şi a unei societăţi străine pe care o descoperă. Maria nu se fereşte în acest „jurnal” să zugrăvească, cu tactul unei diplomaţii englezeşti exemplare, relaţia pe care ea a avut-o cu Regele Carol I. Fireşte, cum era normal, Regina vorbeşte despre soţul său, Regele Ferdinand, încercând să îi descrie prin exemple personalitatea, precum şi despre copiii săi, punând accent pe viitorul rege, Carol al II-ea”, precizează sursa citată.

În primul volum, Regina Maria povesteşte perioada copilăriei, cel de-al doilea cuprinzând perioada care începe odată cu mutarea la Coburg şi până la finalul nunţii acesteia cu Ferdinand.

Jurnalul continuă cu volumul al treilea, în care Maria începe o nouă viaţă la Bucureşti, alături de prinţul Ferdinand. Pe parcursul cărţii, portretizează societatea bucureşteană, prietenii săi, naşterea copiilor, dar atinge şi subiecte sensibile, cum ar fi momentele în care a fost aproape să-l piardă pe Regele Ferdinand din pricina febrei tifoide.

În ultimul volum, Regina dedică un capitol copiilor săi, tot în această ultimă parte cititorii aflând despre tensiunile politice care se adâncesc din ce în ce mai mult, intrarea României în război, dar şi alte chestiuni de familie.

„Povestea vieţii mele” este prefaţată de istoricul Cristian Moşneanu, care analizează faptele prezentate în carte, dar şi felul în care Maria a ales să le prezinte.

Cartea „Povestea Vieţii mele” este disponibilă pe site-ul https://www.librex.ro/, în magazine online şi în librăriile din toată ţara.

Una dintre cele mai fascinante capete încoronate ale Europei, Regina Maria a României s-a născut în 1875, în Eastwell Park, Marea Britanie.

Nepoată a Reginei Victoria şi a Ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei, Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg şi Gotha sau „Missy”, Maria a fost prinţesă a Marii Britanii şi Irlandei, principesă de coroană şi regină a României.

A părăsit în 1893, la vârsta de 17 ani, Curţile strălucitoare ale Europei de Vest pentru a se căsători cu prinţul moştenitor al României, Ferdinand I, devenind astfel Principesă şi mai apoi, Regină a României. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.