Poetul-atlet clujean Gabriel Bota, nou volum chiar de ziua lui. Bota: ”Visul meu e să străbat singur Antarctica”

Categorii: Carte, Poezie
Poetului-atlet (pasionat de alergare) clujean Gabriel Bota i-a apărut o nouă carte de poezii chiar de ziua lui, 13 aprilie. E vorba de volumul intitulat Pink Freud.
 
”Unul dintre cele mai frumoase cadouri primite vreodată de ziua mea a fost publicarea volumului Pink Freud de către editorul, poetul și prietenul Vasile George Dâncu. Îi mulțumesc pentru această surpriză! Le mulțumesc lui Sergiu Negrean pentru copertă, lectorului Andrei Doboș, Sandrei Cibicenco pentru corectură și Alexandrei Mureșan pentru tehnoredactare!
Nu în ultimul rând, îi mulțumesc lui Radu Vancu pentru că a avut răbdarea să citească volumul și sunt onorat că a semnat coperta 4”, a scris Bota pe facebook.
 
“Poeme care-ți frâng sufletul – și ți-l reconstruiesc la loc. Precum marile cărți ale copilăriei, de la „Micul Prinț” la „Cuore” și la „Singur pe lume” – dar trecute prin ceva ce seamănă și cu confesivii americani, și cu neorealiștii italieni, și cu noul ruralism românesc. Și, uneori, cu „Antologia inocenței” a lui Iordan Chimet. E o carte doldora de poeme cu bunici, cu mame, cu câini care mor ajutați de copilul care-i iubește. O carte bună precum feliile de pâine cu apă și zahăr adorate în câteva poeme. Pe scurt, o carte pentru care sufletul există, a scris  Vancu în prefață.
 
Este a patra carte de poezie a poetului clujeam apărută la Editura Școala Ardeleană.
 
 
“Pink Freud” poate fi comandat în format tipărit: https://scoalaardeleanacluj.ro/…/pink-freud-p-636.html… sau în ediție digitalăi: http://scoalaardeleanacluj.ro/…/pink-freud-ebook-p-637…
Tot ieri, de ziua lui, Gabriel Bota a dezvăluit marele său vis, pentru care se antrenează zilnic. Poetul căsătorit și are o fetiță.
”Datorită vouă nu mă opresc, oricât de dificil și imposibil ar fi! Poate și fiindcă e ziua mea, un 13 marți la fel ca-n prima zi în care-am respirat, vreau să împart cu voi acest vis pe care-l am de-o viață. Visul se numește Traversarea Antarcticii de unul singur, fără checkpoint, în 60 zile. E cumplit de grea această încercare, mulți dintre cei care au încercat, au murit sau au abandonat, foarte puțini fiind cei care au și reușit. Pentru acest vis mă antrenez de mult timp iar în ultimul an am făcut progrese mari, atât fizic dar mai ales psihic. A reuși înseamnă: să fiu primul și singurul român care face acest lucru (și-aș fi foarte onorat să dedic această reușită acestei țări, mai ales acum când are nevoie), să dobor un record mondial, să scriu o pagină de istorie, să dau o motivație celor care au nevoie
Gabriel Bota, intr-o postură gen Rocky Balboa
Trebuie doar să ajung acolo. Deocamdată sunt la jumătatea visului, așa că vă invit să visați cu mine și, cine e interesat să mă ajute concret – posibili parteneri sau sponsori, îi rog să mă contacteze! Proiectul e foarte complex dar cred că merită încercat!
Eu zic să mergem mai departe! Drumul nostru încă nu s-a sfârșit!
Vă mulțumesc tuturor pentru gândurile minunate de până acum!”, a scris Bota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.