Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

Actualitate Teatru

Unul dintre cele mai de succes spectacole montate recent la Teatrul de Păpuși „Puck” se joacă din nou în acest weekend. Este vorba despre „Pinocchio”, regizat de Călin Mocanu. Povestea îl reprezintă pe fiecare copil, iar viziunea regizorului este una adaptată zilelor noastre, dinamică și, totodată, plină de sensibilitate. De asemenea, secția maghiară prezintă sâmbătă spectacolul „Puck și ceilalți”/ „Puck és a többiek”, după Shakespeare, Charles și Mary Lamb.

6 marionete și 11 roluri prind viață în interpretarea actorilor Rozália Rekita și Áron Kötő, în cadrul spectacolului „Puck și ceilalți”/ „Puck és a többiek”, construit după texte de Shakespeare, Charles și Mary Lamb. Actorii își deschid cufărul fermecat plin de magie în sala de spectacole, iar copiii au ocazia să participe la o aventură romantică muzicală impresionantă.

Iubirea adolescentină, atât de vibrantă, plină de intensitate și dramatism este tema povestirii magice al lui Shakespeare, „Visul unei nopți de vară”. Spiridușul năzdrăvan Puck intervine în relațiile amoroase ale tinerilor, iar complicațiile lui incredibile ajung să rezolve conflictele. Toate acestea se petrec sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 11, pe scena Teatrului „Puck”.

Textele, păpușile și scenografia sunt semnate de Rekita Rozália, iar muzica de Kötő Áron.

Vârsta minimă recomandată este de opt ani.

De asemenea, povestea lui Pinocchio, după Carlo Collodi, poate fi urmărită în sala de spectacole a instituției duminică, 9 aprilie, de la ora 11. Scenariul și regia sunt semnate de regizorul clujean Călin Mocanu, director al Teatrului „Țăndărică” din București, care propune o abordare neconvențională: Zâna cea Bună este mama ascunsă, iar Gepetto  este tatăl ascuns. Imaginea bărânului sărac care îşi face ceai la focul buturugii din care se va naşte Pinocchio a fost înlocuită cu cea a unui artist care lucrează de mult timp în atelierul lui ca să dea viaţă unei bucăţi de lemn.

„Este aventura transformării lui Pinocchio dintr-o bucată de lemn în copil, este povestea copilului care de la naştere, dintr-un boţ de carne, ajunge să aibă mai întâi conştienţă şi apoi conştiinţă”, afirmă Călin Mocanu.

Spectacolul a fost gândit într-un context în care „nu copilul e problema, ci părintele”:

„Într-o ţară cu părinţi cu o stimă de sine scăzută, care sunt foarte directivi şi mai puţin participativi la educaţia copiilor lor, văd un copil de care trebuie să avem grijă continuu, trebuie să mărim cantitatea de timp şi de atenţie pe care i le dedicăm. Văzând cum se mişcă lucrurile, viaţa, cât de înghesuit e timpul, cum e cu şcoala, cu educaţia şi cultura, povestea pe care o spun eu este una lipsită de agresivitate, în care doar sugerez conflictele și pericolul în care se află copilul”, apreciază regizorul.

Scenografia spectacolului este semnată de Sandu Marian, iar muzica de Dan Bălan. În distribuție: Andra Ștefan, Angelica Pamfilie, Ionuț Constantinescu, Călin Mureșan, Andreea Bolovan, Robert Gutunoiu, Iulia Dinescu.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *