Orchestra simfonică a UBB, unică în România, concert de debut la Cluj

Categorii: Muzica
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a înființat o orchestră simfonică de amatori, alcătuită din studenți și cadre didactice de la diferite facultăți, care au studiat un instrument în şcoli de muzică sau în particular. Este prima orchestra de gen din Romania înscrisă în Asociația Orchestrelor Universitare Europene.

„Este un proiect mai vechi, un proiect de suflet, care se armoniează cu ceea ce există în lume la ora actuală. Mă refer la orchestre simfonice înfiinţate în cadrul unor universităţi de prestigiu, orchestre cu stagiuni pline, cu invitaţi, programe, orchestre alcătuite din studenţi, din foşti studenţi şi din cadre universitare. La nivelul acesta de orchestre simfonice ale marilor universităţi există o asociaţie europeană, cu Sorbona şi cu celelalte mari universităţi, iar România nu există pe această hartă.”, spune  dirijorul Radu Gabriel Ciorei într-o conferință de presă.

Premiera națională a primei orchestre simfonice universitare din România, va avea loc luni, 28 mai 2018, ora 19:00, în Sala Auditorium Maximum.

Intrarea este liberă.

Concertul de debut îi va avea la pupitrul dirijoral pe Radu Gabriel Ciorei (România), dar și pe Jose Maria Ulla (Argentina). Programul serii va cuprinde lucrări de Marc-Antoine Charpantier („Te Deum”), Antonín Dvořák („Polka studenţilor din Praga”), Edward Elgar („Salut d’amour”), Camille Saint-Saëns (Dansul țigăncii din „Henric al VIII-lea”), Constantin Silvestri („Jocuri din Transilvania”), Astor Piazzolla („Oblivion” și „Libertango”) şi Sabin Păutza. Concertul se va bucura de de participarea ansamblului folcloric „Mugurelul” al UBB (conducerea artistică şi coregrafia Alina şi Paul Remeş).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.