Opera lui Dimitrie Cantemir, analizată la Cluj

Categorii: Actualitate, Clio
Etichete: Cantemir, Cluj, simpozion
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Casa de Cultură a municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Centrul Cultural Rus, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Catedra de Limbi Slave, Institutul de Turcologie, Ambasada Federației Ruse în România și Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, organizează în 30 – 31 octombrie, cu începere de la ora 17.00, la sediul Bibliotecii Județene „Octavian Goga”, simpozionul omagial cu tema: „ Dimitrie Cantemir – un principe la răscruce de lumi”.

Invitați speciali: prof. univ. dr. Tasin GEMIL, director al Institutului de Turcologie și Studii Central Asiatice și doamna Natalia Olegovna MUZHENNIKOVA, atașat cultural, secretar II la Ambasada Federației Ruse în România.

Simpozionul își propune să marcheze împlinirea a 340 de ani de la naștere și 290 de la moartea principelui Dimitrie Cantemir, primul academician român, personalitate marcantă a vieții culturale și politice din prima jumătate a secolului al XVIII-lea.

Cu același prilej se va marca și împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Rusia.

În cadrul simpozionului va fi prezentat și un film artistic dedicat lui Dimitrie Cantemir și realizat de cinematografia din Republica Moldova.

Intrarea liberă (în limita locurilor disponibile).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.