ONG Fest la prima ediție: clujeni curioși, dezbateri, prezentări, proiecții și final cu concert de blues

Cooltura Esenţial

40 de  organizații non guvernamentale (ONG) au participat într-o atmosferă relaxată, pe frumoasa stradă Potaissa la prima ediție clujeană a ONG Fest,  sâmbătă, 1 iulie

Întreaga stradă Potaissa a fost ocupată de corturile ONG-urilor înscrise în festival, din cele mai diverse domenii de activitate.

Siteul Clujulcultural.ro a fost partener media al festivalului.

Cel care s-a pocupat de organizare a fost Adrian M.Popa de la Fundația Civitas. Un interviu cu el mai jos:

Adrian M. Popa, project manager ONG Fest: e nevoie de evenimente care să îi aducă pe toți acești oameni și energia lor la un loc

 

Atmosfera a fost una foarte relaxată, amicală. Mulți clujeni au venit să vadă ofertele de servicii ale OMG-urilor, au participat la discuții despre Cluj, la activitățile Asociației Vechiul Cluj, la proiecția despre filmul documentar PATA, Părinți cu copii au participat la ateliere de pictură și la alte activități specifice adolescenților.

Asociația Vechiul Cluj a organizat una din edițiile discuțiilor intitulate „Povești despre Cluj” cu doi invitați: istoricul Florin Hassan a discutat, pornind de la teza sa de doctorat proaspăt apărută, despre proscriși și infractori în Transilvania secolelor 14-16.

 

Jurnalistul Mihai Armanca a vorbit despre activitățile civice din Mănăștur dar și de apariția primul ziar tipărit al cartierului, urmare a proiectului online Buletin de Mănăștur.

„Se poate vorbi de o comunitate foarte serioasă la nivel de Mănăștur, tot mai conștientă de calitățile dar și de problemele cartierului. Foarte multă lume a participat la Zilele Mănășturului, un șir de evenimente realizat împreună cu inițiativa La Terenuri și Primăria Cluj-Napoca. Dialogăm strâns cu Primăria ca să se ocupe de zona intitulată La Terenuri, de la liziera pădurii Făget pentru că este un spațiu important comunitar și vrem să îl păstrăm dezvoltăm. Mulți mănăștureni au venit la tot ce face acolo Asociația ColectivA. La o serie de concerte atmosfera a fost senzațională. Mănășturul e cel mai mare cartier al Clujului și este o comunitate”, a răspuns Mihai Armanca unei întrebări adresate de reporterul Clujulcultural.ro 

„A fost un eveniment reușit la care au participat foarte multe asociații și fundații interesante. Atmosfera de peste zi a fost una foarte placută și relaxată. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea ONGFest la Cluj anul acesta”, a declarat coordonatorul Adrian M. Popa.

Seara s-a încheiat cu un concert de blues foarte aplaudat de public al trupei clujene de blues Straight from the bottle, formație recomandată ONGFest de organizatorii de la Cluj Blues Fest, unicul festival de profil din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *