Omul în lumea hi-tech, tema unei expoziţii în care lucrările relaţionează cu muzica breakbeat

Categorii: Foto, Vizual

Artista clujeanca Ada Muntean aduce la Atelier Patru o interpretare aparte a existentei omului in lumea tehnologiei, intr-o expozitie ce imbina desenul si fotografia cu muzica. Vernisajul expozitiei Soft Hollow, care are loc pe 9 decembrie, de la ora 19, la Atelier Patru, este o analiză plastică ce urmărește contextualizarea omului în lumea contemporană, o societate ce devine tehnologizată și artificială prin definiție. Expoziția descrie vizual vidul seducător pe care acest tip de societate îl produce, transformând treptat omul într-un android și anihilându-i toate atributele care îl fac uman, golindu-l de sens.

Proiectul insistă asupra contrastului dintre organic și anorganic, dintre corpul uman și scheletul metalic de robot, dintre zgârie-nori și petale de flori. Partea fotografică a proiectului ce înfățișează această lume a viitorului nu foarte îndepărtată și deja palpabilă în anumite zone de pe glob este realizată în Canary Wharf din Londra.

 
Conceput pentru Atelier Patru din Cluj-Napoca, acest solo show se coagulează într-o singură încăpere, lucrările „trăind” individual, dar și colectiv, funcționând în spațiu ca o instalație mixed media de sine stătătoare. Tehnicile folosite sunt desenul și fotografia. Mai apare în plus o coordonată și anume muzica care rulează în fundal și relaționează cu lucrările. Percepția spațiului expozițional se realizează ca un proces simultan: vizualizarea lucrărilor și receptarea muzicii breakbeat care le acompaniază și creează o atmosferă particulară, cu trimitere către o lume rece, hi-tech.

12307597_1060372810652982_7045834180313892843_o

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.