Omagiu emoționant al lui Iureș în memoria lui Caramitru

Categorii: A 7-a, Teatru

Renumitul actor Marcel Iureș i-a adus recent la gala aniversară UNITER 30 ani, de la Bistrița, un omagiu emoționant regretatului Ion Caramitru, fondatorul UNITER. Caramitru a murit în vara lui 2021.

Caramitru a primit Premiul pentru Excelență in memoriam.

Gala a început cu un moment de dans, pe fondul unei înregistrări audio cu recitarea de către Ion Caramitru a poeziei Glossă de Eminescu.

„În ’81, când am ajuns la Bulandra, era răsfăţatul teatrelor şi al ecranelor. Avea o inimă cât tot oraşul Bucureşti, avea un simţ al dreptăţii mai tare decât orice, îl scotea din minţi nedreptatea. Am jucat cu el, am avut ocazia şi onoarea, am fost Horatio în ‘Hamletul’ lui şi după ‘90 a stat un pic în ceţurile acelea reci şi confuze şi care nu erau pentru el, a coborât de acolo, pentru că n-asculta de nimeni, decât de Dumnezeu, şi de bunul simţ, şi de limba română, şi a făcut bine chiar şi împotriva incendiatorilor. Sunt oameni care, îşi dau sau nu seama, au în buzunarele lor binele făcut de Pino, care după mintea mea n-a murit. Azi-dimineaţă, m-am gândit să-i dau telefon şi să-i spun ce i-ar plăcea lui să zic. Numărul lui era acolo. Deci, n-a murit. Ultima mea replică din Hamlet era: „Şi noapte bună, dulce prinţ! Acum, pot să spun: Salutare, băiete!., a spus, emoționat, Iureș, care a fost un bun prieten al lui Caramitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.