Oana Pellea la Cluj: Vine o generaţie foarte puternică de actori!

Esenţial

Renumita actriţă Oana Pellea (fiica lui Amza Pellea n.r.) a sosit astăzi la Cluj cu ocazia unui eveniment important: i se va acorda Premiul de Excelenţă în cadrul Festivalului Internaţional de Film Comedy, atât ei cât şi, post-mortem, tatălui ei, celebrul Amza Pellea.

Actriţa a discutat deschis cu presa la conferinţa organizată astăzi despre teme cum ar  fi noua generaţie de actori, starea filmului românesc, de ce joacă actorii în reclame, procesele cu Gigi Becali legat de copyright-ul muzicii din filmul Nemuritorii, proiectele artistei etc.

Redăm pasaje din declaraţiile Oanei Pellea.

„Mă gândeam că cea mai onorantă distincţie pe care am avut privilegiul să o primesc a fost din partea Majestăţii Sale Regele Mihai, când m-a decorat, dar cel mai drag premiu este absolut cel de aici, de la Cluj. Până acum am luat premii singură, acum sunt în cuplu cu iubirea vieţii mele, cu tata. Este mai mult decât onorant”.

„Vine din urmă o generaţie extraordinară de artişti. Ţara colcăie de talente. Am fost în Juriu la Gala Tânărului actor, la HOP, şi am văzut ce vine din urmă. Nu trebuie să ne facem probleme. Ideea este ca aceşti tineri care vor să se exprime, să muncească, să performeze, să fie lăsaţi de societate, să nu vină vremurile peste ei”.

„Este important să ştii să alegi, să alegi bine în ce reclame joci. Eu nu sunt de acord să fac reclamă la muştar de exemplu. Am decis să fac la o companie de telefonie mobilă pentru că mesajul era în concordanţă cu anumite valori ale mele. Sunt atentă la imagine, nu mă asociez cu oricine. Actori mari au făcut reclame, DeNiro de exemplu, pe care îl ador, dar nu oricum şi oricui. Nu aş face la Roşia Montană de exemplu. Trebuie înţeleşi şi actorii”

BUn

„Amza Pellea putea juca orice rol. Nu i-ar fi plăcut să fie cunoscut doar ca un actor de comedie. El putea joca orice. E doar o faţetă. Eu şi acum râd când vâd „Nea Mărin Miliardar”. Nu sunt surprinsă că a fost un film care a făcut sală plină şi acum, la Comedy”

„Am avut noroc. Am crescut într-o casă extraordinară, cu o familie pe măsură unde s-a râs mult, foarte mult”.

„Gigi Becali a respectat sentinţa judecătorească, s-a achitat de ea”.

„Iubesc România mult, pe fapte nu pe vorbe. Puteam pleca demult, am avut ocazia. Şi Amza a iubit enorm ţara asta. Uite că se fac 30 de ani de când nu mai e pe Pământ”.

clujulcultural.ro vă oferă o filmare cu Oana Pellea de astăzi din conferinţa de presă