Premiera spectacolului Mașiniștii, în regia lui Dragoș Pop,la Teatrul Național din Cluj-Napoca

Comedia Mașiniștii, o incursiune de un umor cinic în viața nevăzută a culiselor, va avea premiera duminică, 21 mai, de la ora 19.00, la Teatrul Național din Cluj-Napoca, în Studioul Euphorion

Montând decorul unui spectacol oarecare, doi mașiniști versați, buni cunoscători ai secretelor mici și mari din care sunt țesute intrigile lumii artistice, se lasă prinși într-un joc de-a teatrul, ce devine tot mai serios și mai solicitant, până când viața ajunge să se substituie ficțiunii. Cele două personaje se trezesc, astfel, că nu mai pot abandona convenția ludică pe care o stabiliseră în glumă, nici măcar sub asaltul realității exterioare, care încearcă să-i împingă din nou în spatele scenei.

Spectacolul regizat de Dragoș Pop dozează atent și efectele comice, și contrapunctele solemn-emoționale, astfel că râsul, oricât ar părea de inofensiv, are mereu o funcție introspectivă și angajantă, invitând publicul să reconsidere delimitările tradiționale dintre actori și spectatori, dintre realitatea trăită și cea jucată. Interpreții spectacolului, Ovidiu Crișan și Sorin Misirianțu, formează un duo energic și complementar, ce reușește să impună montării un ritm alert, de o veselie nuanțată și contagioasă.

Autorul piesei, George Lungoci, om de teatru și televiziune cu o activitate prolifică în ambele domenii, a semnat, în 2022, scenariul lungmetrajului Secretul lui Zorillo. El este cunoscut marelui public în special pentru dublajul în limba română al vocilor unor personaje ca Andy Anderson (Viața cu Louie), Curaj (Curaj, câinele fricos) sau Edd (Ed, Edd și Eddy). Textul spectacolului clujean reprezintă primul său proiect dramaturgic finalizat și este montat acum în premieră națională.

Data următoarei reprezentații a spectacolului este 31 mai 2023.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *