O nouă ediție din QuartFest, în weekend la Cluj

Categorii: Actualitate, Cooltura
Etichete: Cluj, coarde, QuartFest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Festivalul QuartFest, dedicat cvartetelor de coarde din România, își așteaptă spectatorii pasionați de muzică clasică, jazz şi coveruri în Cluj-Napoca, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie în Iulius Parc. În cele trei seri dedicate evenimentului, de la ora 18.00, vor concerta cvartete românești cunoscute la nivel național și internațional, dar și cvartete din Italia, Marea Britanie și Olanda. QuartFest este primul festival din România și printre puținele din Europa, cunoscut pentru ideea de a uni cvartetele de coarde și a promova muzica de cameră într-o manieră inovatoare atât de apreciată de publicul nostru.

La cea de a treia ediție a festivalului, organizatorii și-au propus să își încânte publicul prin prezența cvartetelor: Cvartetul Arădean / Arad (suite românești), Incanto / Timișoara (valsuri), Four Seasons / Cluj-Napoca (tango), Grazioso / Târgu-Mureș (cover), Metro / Satu Mare (cover), Rainbow / București (muzică irlandeză), Forna Quartet / Londra (muzică clasică), Mitja Quartet / Napoli (muzică clasică), Dudok Quartet / Amsterdam (muzică clasică). Invitați speciali: Desiderio Quintet / Timișoara (cover cu aranjament muzical propriu).

2

Evenimentul este organizat de către Asociația Teatrul Imposibil și va fi găzduit în Iulius Parc lângă Iulius Mall, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca şi al Administrația Fondului Cultural Național. Accesul la spectacole este liber, QuartFest dorind să aducă oamenii de toate vârstele cât mai aproape de muzica de cameră, care, deși nu vorbește prin cuvinte, spune suficient prin muzicalitatea și armonia sunetului. Tinerii, alături de iubitorii de jazz, vor avea ocazia să audieze melodiile consacrate genurilor într-o manieră nouă, în acorduri de vioară, violă și violoncel.

Prin acest eveniment, Clujul arată din nou că este un mare iubitor de cultură, care dorește să aducă într-un singur loc familia, căldura, prietenia și muzica bună.  QuartFest este festivalul care va încheia vara într-o ambianță de sunete, ce vor spune povești pentru fiecare vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.