Noutăţi la Opera Română: deschidere de stagiune, depozite în care plouă, premiere şi spectacol de Crăciun în Polivalentă

Categorii: Operă, Spectacol

Opera Română a anunţat astăzi noutăţile noii stagiuni. Conducerea îşi propune un program ambiţios,  cu multe spectacole în premieră, un concert de binefacere, un spectacol de Crăciun organizat în Sala Polivalentă si multe altele!

„Sperăm într-o stagiune mai atractivă, avem pregătite mai multe premiere interesante. După o perioadă mai lungă de timp, revine Lucia di Lamermoor, nu a mai fost jucată în alţi ani. Vrem să refacem şi Trubadurul, care suferă demult timp şi va reveni si Lohengrin de Wagner”, a spus Marius Vlad Budoiu, directorul Operei Române.

Budoiu
Directorul Vlad Budoiu (mijloc), directorul Operei a anunţat noutăţile stagiunii-(c) clujulcultural.ro

 

Depozite în care plouă!

Sunt şi probleme la Opera Română, care are depozite de decoruri în care plouă.

„Nu reuşim să rezolvăm situaţia asta nicicum. Suntem blocaţi dar se depun eforturi. Avem un depozit în care plouă şi care nu reuşim să îl rezolvăm deocamdată. Avem probleme de logistică” a explicat directorul Marius Vlad Bădoiu, fără să ofere soluţii. Problema persistă de ani şi ani.

Revine Lucia de Lamermoor

Noua stagiune, a 95-a din istoria Operei, va fi inaugurată miercuri cu  premiera „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti. Regia artistică, decorurile şi costumele sunt semnate de regizorul italian Mario de Carlo, prezent astăzi la conferinţa de presă.

Am lucrat foarte bine cu soliştii , cu  dirijorul, încă din prima zi, totul a fost o colaborare cât se poate de bună cu toţi cei care au contribuit la această muncă enormă care s-a depus” , a  explicat situaţia regizorul Mario de Carlo.

Programul si proiectele Operei:

5 octombrie :  o gală de binefacere în favoarea Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”

10 octombrie:  Iulius Mall, eveniment dedicat lui Constantin Brâncoveanu

17 octombrie: seara de balet Carmen

19 octombrie: Lucia de Lamermoor

22 octombrie:   „Il Tabarro” si Gianni Schicchi de Giacomo Puccini,

24 octombrie: „My Fair Lady”

26 octombrie: Biserica cu doua Turnuri, „Requiem” de Giuseppe Verdi

29 octombrie:  Madama Butterfly de Giacomo Puccini.

31 octombrie:  „Văduva veselă” de Franz Lehár.

Premieră! Spectacol  la Sala Polivalentă!

In premieră conducerea a anunţat concertul de Crăciun din  19 decembrie, din noua  Sală Polivalentă! 

„Vom face un concert într-un nou spaţiu neconvenţional, în Sala Polivalentă, sperăm să umplem cele 7500 de locuri şi să oferim un spectacol agreabil. Vor mai concerta Grigore Leşe şi Marcel Pavel alături de noi, vor fi intepretate canzonete, musicaluri, va fi si corul Junior Vip. Va fi o varză foarzte gustoasă”, a anunţat Marius Vlad Budoiu.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.