Nominalizările la Premiile AFCN #7. Citește cine concurează din Cluj!

Categorii: Actualitate
Etichete: Cluj, premiile afcn
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Aflate la a 7-a ediție, Premiile AFCN au demarat pe 15 ianuarie 2022, pe o structură diferită. Elementul de noutate îl reprezintă nominalizarea pe baza înscrierilor voluntare, transmise de către organizațiile neguvernamentale care au derulat proiecte culturale co-finanțate de AFCN, încheiate cu succes și decontate în 2021 – anuale și/sau multianuale. 

Până la data limită, au fost înscrise 53 de proiecte, fiecare proiect putând fi încadrat la maximum două categorii de premiere.

Juriul a fost compus din 7 membri, dintre care 6 sunt reprezentanți ai premianților din anul anterior, și un invitat: Josef Bartha (Fundația ArtEast), Robert Bălan (Asociația Art No More), Irina Gâdiuță (Asociația O2G), Cristina Modreanu (Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului – ARPAS), Victor Olăhuț (Asociația Cultura’n Șură), Alin Rotariu (Asociația Simultan) și Cristina Toma (Muzeul Cărții și Hărților Vechi). Fiecare membru al juriului a putut face maximum 5 nominalizări dintre proiectele înscrise. Nominalizările la categoria „Rezistență prin cultură” au fost făcute pe baza propunerilor membrilor juriului, din lista organizațiilor eligibile care au derulat proiecte cu finanțare AFCN în 2021, care activează de cel puțin 10 ani. 

„Ne bucurăm să anunțăm nominalizările la cele zece categorii de premii, care păstrează și anul acesta caracterul transdisciplinar. După doi ani de Pandemie aceste proiecte reprezintă o performanță de anduranță și reziliență, și o demonstrație a resurselor creative pe care artiștii și operatorii culturali le aduc societății” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Caracterul transdisciplinar al premiilor pune în relație intervenția creativă în spațiul public, susținerea demersului participativ, explorarea noilor medii de creație, dezvoltarea de audiențe noi, activarea patrimoniului, promovarea culturii scrise și dialogul cultural internațional.

Lista proiectelor și organizațiilor nominalizate este accesibilă la AICI.

Gala de premiere va avea loc în 16 mai 2022 la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.