Muzică contemporană în ultima săptămână a Toamnei Muzicale Clujene, ediţia 50

Categorii: Muzica, Spectacol
Etichete: Cluj, concert, simfonic
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Festivalul Toamna Muzicală Clujeană se apropie de ultima săptămână dedicată muzicii culte.

Miercuri, 26 octombrie, va fi sărbătorit – în cadrul ediţiei aniversare – compozitorul Gabriel Irányi, printr-un potret componistic. O parte din lucrările sale vor fi interpretate, în aceeaşi sală a Academiei de Muzică, de tenorul Hector Lopez şi instrumentiştii Vlad Răceu (vioară), Zsolt Török (violoncel) şi Silvia Sbârciu (pian). Recitalul este organizat în parteneriat cu Universitatea de Arte şi Design Cluj-Napoca. În aceeaşi zi, de la ora 11, compozitorul Gabriel Irányi va susţine un curs de măiestrie în compoziţie, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, cu acces liber.

 

 

26-oct

Miercuri, 26 octombrie, ora 19
Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”

Aniversări în Festival
Portret componistic Gabriel Irányi (70)

Hector Lopez tenor
Vlad Răceu vioară
Zsolt Török violoncel
Silvia Sbârciu pian

Sechs Denkbilder mit Benjamin pentru tenor (pe texte de Walter Benjamin)
Bird in Space (Constantin Brâncuşi) pentru pian
Hommage à Chagall (Marc Chagall) pentru pian
Klavierzyklus II / Piano Cycle II pentru pian
Quatre mouvements pentru vioară şi pian
Denkbilder pentru violoncel solo
3 Moments musicaux pentru vioară şi violoncel

Programul tuturor concertelor şi recitalurilor se găseşte pe filarmonicatransilvania.ro, iar biletele se pot achiziţiona şi online de pe biletmaster.ro.

Cea de-a 50-a ediţie a Festivalului Toamna Muzicală Clujeană propune o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mediu cultural şi o mai bună cunoaştere a ceea ce are de oferit oraşul Cluj-Napoca în materie de evenimente muzicale, la începutul unei noi stagiuni de concerte, la început de an universitar pentru noii studenţi instalaţi în oraş, cât şi pentru melomanii ce aşteaptă reluarea activităţii Filarmonicii, după vacanţă. Festivalul, susţinut şi organizat de instituţia Filarmonicii timp de jumătate de secol în Cluj-Napoca, marchează în tonuri de sărbătoare fiecare început de toamnă şi demonstrează capacitateta urbei de a oferi acte culturale diverse.
Festivalul Internaţional Toamna Muzicală clujeană este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
PREŢUL BILETELOR
Biletele la concertele din cadrul festivalului au fost puse deja în vânzare, atât online, pe biletmaster.ro, cât şi la agenţia de bilete a filarmonicii care se află la parterul Casei de Cultură. Pe lângă Colegiul Academic, concertele vor avea loc şi la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi la Biserica Piaristă.
Vă reamintim că preţurile biletelor şi abonamentelor la Filarmonica „Transilvania” se modifică începând cu această stagiune. Preţurile sunt următoarele: 25 lei – 13 lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari) pentru concertele incluse în abonament; 40 lei – 20 lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari), pentru concertele extraordinare, iar abonamentele ajung la 400 lei, respectiv 200 lei cu reducere.
Biletele se pot cumpăra online de pe biletmaster.ro şi de la agenţia de bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marţi & Joi 12 – 18 şi Vineri 10 – 14 şi cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia.
Atenţie: În ziua concertului, agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.