Marile concerte din 2024 din România: Coldplay, Ed Sheeran, Megadeth, Judas Priest, TyR, Massive Atack, Sam Smith

Cooltura Esenţial

Industria de evenimente programeză concerte mari și festivaluri importante și în 2024.

Anul va începe cu spectacolul susţinut pe 6 ianuarie de orchestra Lords of the Sound, la Sala Palatului, cu programul „Music of Hans Zimmer”, transmite Agerpres.

Nikos Vertis va susţine două concerte la Bucureşti, pe 8 şi 9 februarie. Artistul îşi aşteaptă fanii cu o serie de surprize memorabile, special create pentru admiratorii săi din România.

Tot în februarie, trupa germană Alphaville le-a dat întâlnire fanilor, pe data de 11, pentru un concert cu hit-uri precum „Big in Japan”, „Forever Young”, „Dance With Me” sau „Sounds Like a Melody”.

Rockerii de la Cargo vor face show pe 4 martie, la Sala Palatului. Trupa va concerta alături de orchestra şi corul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu.

Lara Fabian, o voce emblematică, revine în România cu un spectacol grandios, pe 21 aprilie. Concertul, care va avea loc la Sala Palatului, va cuprinde atât piese noi, cât şi hit-uri îndrăgite ca „Je t’aime” şi „Je suis malade”.

O săptămână mai târziu, Andra va concerta în acelaşi loc. Artista va prezenta publicului o producţie bazată pe muzică tradiţională românească, cu susţinerea orchestrei Fraţilor Advahov.

Finalul primăverii va aduce un show special al trupei Lord of the Dance. Spectacolul, care va avea loc pe 21 mai, se anunţă a fi o incursiune în fascinanta lume a costumelor sofisticate şi a unor coregrafii unicat, anunţă organizatorii.

Artistul italian Umberto Tozzi va concerta în premieră în România, pe 29 mai, la Sala Palatului. Evenimentul face parte din turneul „Gloria Forever Il Tour” şi este o reprogramare din 6 octombrie 2023.

Luna iunie 2024 va fi una rock. Va începe în forţă, pe 3 iunie, cu un concert Bruce Dickinson, vocalistul trupei Iron Maiden. Evenimentul va avea loc la Arenele Romane şi este parte a turneului „The Mandrake Project”, care marchează revenirea solo a lui Dickinson după aproape două decenii, cu un nou album.

Apoi, o săptămână mai târziu, Megadeth si Judas Priest vor concerta la Romexpo, în aer liber, în cadrul unui warm-up party Metalhead Meeting. Metalhead Meeting va avea loc între 17 şi 20 iulie, iar organizatorii promit 35 de trupe din care opt headlineri.

Unele dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului 2024 sunt cele două concerte Coldplay care vor avea loc pe 12 şi 13 iunie, pe Arena Naţională. Trupa Coldplay va fi prezentă în premieră în România, spectacolele fiind parte a turneului „Music Of The Spheres World Tour”.

În 28-30 iunie la Cluj va avea loc editia a 4-a la Rock the Camp, la Camping Colina cu trupe ca Tyr și locale.

Două din cele mai mari festivaluri de metal vor avea loc la Sibiu, Artmania, pe 28-30 iulie si, Râșnov, județul Brașov, adică Rockstadt Extreme Fest, al doilea cu un line-up de senzație în acest an.

Pe zona de blues tot în iulie, are loc festivalul de la Brezoi, între 16-21.

Un alt eveniment foarte aşteptat de fani, tot pe Arena Naţională, va fi susţinut de Ed Sheeran. Acesta va fi prezent, pe 24 august, pentru a doua oară în România, cu un concert care face parte din turneul „+ – = á x Tour”.

La Cluj-Napoca au loc festivalurile Electric Castle și Untold care au anunțat artiști mari, cum ar fi Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age respectiv in premieră în România, Sam Smith.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *