Lucrarea ”Lumea ca teatru” de Ştefan Câlţia, adjudecată la 75.000 de euro

Categorii: Actualitate, Vizual
Etichete: Câlția, pictura
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Lucrarea „Lumea ca teatru” de Ştefan Câlţia, probabil cea mai mare operă a artistului apărută pe piaţa de artă, a fost adjudecată, marţi seara, la preţul de 75.000 de euro, la licitaţia de artă contemporană organizată de Casa Artmark.

Şi alte două lucrări semnate de Ştefan Câlţia au fost cumpărate la licitaţia de marţi. „Fata cu papagal” şi „Clovn cu papagal” au fost adjudecate la 49.000 de euro, respectiv la 13.500 de euro.

Între lucrările care s-au vândut s-au mai numărat: „Blocuri noi” de Corneliu Baba, la 28.000 de euro, „Hommage a Picasso” de Alexandru Ţipoia, la 25.000 de euro, „David” de Obie Platon, la 9.000 de euro, „Stephane Mallarme” de Adrian Ghenie, la 3.000 de euro.

Sesiunea a cuprins şi o parte caritabilă destinată strângerii de fonduri pentru 100 de copii cu autism din România şi Ucraina. Au fost licitate experienţe memorabile şi zile petrecute în compania unor vedete din România. Delia, Mihai Bendeac, Ana Maria Brânză, Smiley, Andi Moisescu, Cătălin Scărlătescu, Micutzu, Iulia Albu, Cabral, Anna Lesko, Cătălin Botezatu, Mihai şi Elwira Petre, Dan Bittman şi Mircea Lucescu sunt personalităţile care au oferit experienţe unice pentru ca 100 de copii să meargă în tabără. Potrivit rezultatelor licitaţiei, la această secţiune au fost colectate fonduri de 34.500 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.