Care sunt liceele clujene fruntaşe la cultură generală, după prima etapă de CuGeT

2.0

Peste 1.400 de liceeni clujeni au trecut cu brio de prima etapă a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, un proiect lansat de Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj, împreună cu Inspectoratul Școlar Judeţean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Vitrina Advertising.
La prima etapă a competiţiei, pentru care au fost pregătite 7.200 de chestionare, s-au înscris 22 de licee din Cluj-Napoca. Elevii au primit în 18 noiembrie, la ora 14.00, chestionarele cu câte 25 de întrebări. Au avut la dispoziţie 15 minute pentru răspunsuri și a fost alegerea fiecăruia dacă să returneze chestionarele sau nu. Dintre cei 3.199 de elevi care au returnat chestionarele completate, aproape jumătate (1.473, adică 46%) au răspuns corect la cel puţin 20 de întrebări, astfel s-au calificat la proba următoare a competiţiei, care se va desfășura în 20 ianuarie 2016.

Liceul Gheorghe Sincai - CuGeT - etapa 1
Liceul Gheorghe Sincai – CuGeT – etapa 1

Participanţii au fost împărţiţi în două categorii (clasele IX-X i respectiv XI-XII), iar întrebările au vizat domenii precum Artă; Sport, Muzică și dans; Teatru și film; Literatura română și universală; Știinţele exacte; Știinţele naturii; Geopolitică și Cluj- Napoca.
Elevii claselor IX-X au răspuns la întrebări precum: La ce interval de timp au loc Jocurile Olimpice?, Care este simbolul chimic almercurului? sau Cine este fondatorul reţelei de socializare Facebook?, în timp ce liceeni din clasele XI-XII au regăsit în chestionar întrebări precum: Cine a realizat lucrarea „Poarta Sărutului”? sau Ce înseamnă HTML?.
74% dintre cei calificaţi sunt elevi în clasele IX-X. Liceele cu cei mai mulţi elevi calificaţi sunt „Avram Iancu” (249 de elevi), „Gheorghe Șincai” (199 de elevi), Colegiul Economic „Iulian Pop” (119 elevi) și „Onisifor Ghibu” (107 elevi). „Gheorghe Șincai” și „Avram Iancu” au înregistrat cele mai multe chestionare cu toate răspunsurile corecte (25 din 25): 14, respectiv 13 chestionare. În total, 47 de elevi au răspuns corect la toate întrebările.
În timp ce câștigătorii se pregătesc pentru etapa a doua, pe site-ul www.cuget.afacj.ro continuă înscrierile pentru tinerii de până la 25 de ani.
CuGeT se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani şi se desfăşoară în perioada noiembrie 2015- aprilie 2016, în mai multe etape de concurs, fiind dotat cu premii atrăgătoare în valoare totală de peste 40.000 de lei. Tinerii vor fi împărţiţi în trei categorii de vârstă: clasele IX-X, XI-XII şi tineri de 18-25 de ani. La fiecare categorie de clase câştigătorii vor primii câte 5.000 de lei. Cei de pe locul II primesc 3.500 de lei, iar cei de pe locul III primesc câte 2.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *