„Jurnalul unui ONG-ist”, lansat la biblioteca din Zorilor

Categorii: Carte

Editura Limes Cluj și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” lansează la sediul bibliotecii din cartierul Zorilor, volumul „Jurnalul unui ONG-ist” de Marlen Fărcaș.

Evenimentul are loc miercuri, 14 martie, ora 18.00, la sediul Bibliotecii.

Prezintă: prof. univ. Ioana Bican, prof. as. dr. Ana Ludușan și editorul Mircea Petean.

 

„Între un trecut sumbru extras parcă dintr-o căldare smolită și un viitor incert decorat cu speranțe mult râvnite se dezvăluie un prezent țesut din muncă tenace, tatonări, dăruire, emoții copleșitoare, dezamăgiri, renașteri. Călăuza acelor ani era o luminiță simplă, numită încredere.

Paginile acestui jurnal ne poartă printre întâmplări reale, uimitor înlănțuite, trăite de personaje diferite ca zestre morală, educație, caracter – uneori adiacente, alteori opuse. Asistăm la confruntarea unor mentalități diferite, într-o lume obligată să treacă brusc de la o viață tihnită la una alertă, supraîncărcată cu muncă asiduă și experiențe explozive. Deși evenimentele se petrec cu un sfert de veac în urmă, multe din ele pot servi și azi ca pilde când succesul se lasă așteptat, fie că e vorba de recuperarea unor urgisiți, de formarea profesională a unor așa ziși paria, de șantiere de construcții, sau pur și simplu de drumul anevoios și întortocheat pe care cautăm dreptatea.

Situațiile dramatice trăite cu curaj alternează cu prezentarea unor întâmplări hazlii, presărate cu umor. Răbdarea, forța morală, pasiunea, abnegația ne călăuzesc de-a lungul unui jurnal tulburător, care se citește pe nerăsuflate”, descrie editura volumul ce urmează a fi lansat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *