Juan de Carlos, fondator Afro-Cuban All Star: Am rezistat prin muzică în Cuba

Categorii: Actualitate, Interviu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Muzica latino, muzica afro, muzica cubaneză face săli pline la Cluj. Sau arhipline. E cazul și concertului de deseară în care protagoniști sunt, la Opera Maghiară, cei de la Afro-Cuban All Star. Concert SOLD OUT !

Formația este condusă de Juan de Carlos, muzician care a cântat mult timp și în celebra Buena Vista Social Club.

Juan de Marcos Gonzales (n. 1954, Pueblo Novo/Havana, Cuba) a absolvit cursurile de chitară clasică ale Conservatorului Ignacio Cervantes, studii urmate de cele de dirijat la Goldsmith College Londra. În 1976 pune bazele grupului Sierra Maestra, pentru ca la începutul anilor ’90, să demareze proiectul care-l va face cunoscut în întreaga lume, Buena Vista Social Club, proiect în care a cântat cu Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzales, Pio Leyva, Manuel Licea, Orlando Lopez, Manuel Mirabal, Eliades Ochoa, Omara Portuondo,…, toţi împreună reuşind un Grammy Award cu albumul Buena Vista Social Club! Unii dintre acești artiști au cântat acum câțiva ani și la Cluj la Diesel Club.

Acesta ne-a spus că a rezistat în Cuba prin muzică și că situația artiștilor cubanezi este una destul de grea, mulți zbâtându-se în sărăcie lucie. 

„Situația politică pare să fie tot mai dezastruoasă, nu e bine ce se întâmplă”, a spus acesta reporterului Clujulcultural.ro

Afro-Cuban All Stars înseamnă un număr de 14 muzicieni calitate. Big band – ul  propune ritmuri bolero, chachacha, salsa, son montuno, rumba, guajira, danzon, timba, abakua, jazz & afro cuban.

Juan de Marcos a făcut astăzi o descriere a activității sale muzicale la conferința oficială de presă:

 

Clujulcultural.ro l-a întrebat astăzi pe artist cum a luat ființă celebra Buena Vista Social Cluj.

Vă oferim răspunsul acestuia în filmarea de mai jos.

Ne cerem scuze pentru calitatea acesteia:

 

 

Juan de Carlos locuiește în prezent în SUA, predă la universitatea din Haway. Întrebat de site cum i se pare situația din Cuba, acesta a spus:

„Este tot mai rea. Obama este un mare politician dar Trump este un actor, o catastrofă de politician efectiv. Un dezastru. Obama a vrut normalizarea relațiilor cu Cuba dar Trump a stricat tot ce a făcut acesta”.

Deseară, cei care au cumpărat bilete au șansa să vadă la lucru una din formațiile interesante de world music.

Un autograf pentru cititorii siteului de la un mare artist:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.