Istoricul Lucian Boia, decorat de Franţa cu ordinul Cavaler al Legiunii de Onoare

Carte

Istoricul şi profesorul Lucian Boia a primit, marţi, însemnele de Cavaler al Legiunii de Onoare din partea lui Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la reşedinţa ambasadei.

În discursul său, ambasadoarea Franţei a evidenţiat faptul că, de 30 de ani, cercetările lui Lucian Boia s-au concentrat asupra istoriei Occidentului şi istoriei Franţei, publicul francez  descoperind abordarea critică a istoricului  asupra trecutului românesc şi a miturilor sale naţionale, în special, prin volumul „ Istorie şi Mit în Conştiinţa Românească”, publicat la editura Belles Lettres, în 2003.

„Interesul dumneavoastră pentru limba franceză şi sistemul de gândire francez v-a determinat să jucaţi un rol decisiv în reconstruirea unor legături academice şi ştiinţifice de înalt nivel între ţările noastre”, a spus Laurence Auer în discursul său.

Lucian Boia, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi.

1 thought on “Istoricul Lucian Boia, decorat de Franţa cu ordinul Cavaler al Legiunii de Onoare

  1. Mult respect. Istoricii onești sânt o raritate. Domnul face parte din această categorie.
    Sa fie sănătos. Îmi doresc ca să mai umble si pe la analizele ADN al europenilor, inclusiv a românilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *