INEDIT Pancartele de la protestele anti ordonanțe, solicitate pentru o colecție la Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei

Clio Esenţial

Inițiativă inedită a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT). Astfel, pancartele folosite la mitingurile de protest din Cluj sunt solicitate pentru a face parte dintr-o colecție de artă contemporană a MNIT.

„Nu aruncați pancartele folosite la proteste, vă roagă muzeografii de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – ele pot face parte din colecția de Istorie Contemporană a muzeului. Muzeograful Ioana Savu Gruiță le cere protestatarilor să se implice, căci “suntem cu toţii de acord ca zilele acestea în România se scrie istoria”. “Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei doreşte să documenteze acest eveniment cu materiale reprezentative pentru protestele care au avut loc la Cluj. Aşadar, vă rugăm să nu aruncaţi pancartele cu mesajele voastre şi în momentul în care protestele încetează să le aduceţi la muzeu. Totodată am aprecia şi materiale fotografice pe suport digital, cu copyright fireşte, care au surprins momente cheie ale manifestaţiilor. Toate aceste materiale urmează să facă parte din Colecţia de Istorie Contemporană a muzeului, asigurându-ne astfel că acest moment important din istoria recentă a României va fi bine reprezentat în colecţiile muzeului nostru”, a transmis instituția.

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei este condus de arheologul Felix Marcu și este închis de zece ani. Sporadic, MNIT găzduiește expoziții temporare. Noua conducere a promis relansarea MNIT.

 

 

2 thoughts on “INEDIT Pancartele de la protestele anti ordonanțe, solicitate pentru o colecție la Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *