Ghid bilingv despre Cluj, volumul doi, lansat la H33

Actualitate Carte

Asociația Vechiul Cluj  a lansat cel de-al doilea ghid bilingv din seria Re-descoperim Clujul, cu subtitlul Istorie, istorii, istorisiri, recent, la  H33 (strada Horea nr. 33, fostul depozit Prodvinalco).

La fel ca primul ghid, și cel de-al doilea este bilingv, tradus în limba engleză de prof. Laura Zmicală, a apărut la Editura Școala Ardeleană.

Acesta prezintă străzile și obiectivele care au fost subiect în cele șase tururi ghidate de pe parcursul anului 2017. Astfel, obiectivele acestei ediții ale tururilor s-au aflat în afara centrul burgului săsesc medieval, acoperind o suprafață mai mare a orașului.

Ghidul se poate achizițional la prețul de 30 de lei la librăriile Book Corner și Universității, ambele din lanțul Librarium, și de pe siteul editurii Școala Ardeleană.

Clujulcultural.ro, singurul site de cultură clujean, a fost partener media al  proiectelor Asociației Vechiul Cluj.

Vă prezentăm o filmare amplă de la lansare:

În acest ghid vom putea citi atât despre obiective medievale și renascentiste, cum ar fi biserica Calvaria sau moara iezuită, cât și obiective apărute mai recent în oraș, cum ar fi, Palatele Podului, Parcul Etnografic Romulus Vuia, Parcul „Dr. Iuliu Hațieganu”, Stadionul „Ion Moina” sau Sala Polivalentă.

Asociația i-a avut ca invitați pe: Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, profesor de istorie, autorul ghidului; Vasile George Dâncu, directorul Editurii Școala Ardeleană;  Sebastian-Iacob Moga, președintele Asociației Vechiul Cluj și Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Proiectul Re-descoperim Clujul s-a aflat la a doua ediție și a fost realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Citiți și despre tururile din vara lui 2017:

 

 

„Istoria Clujului”, traducere în premieră absolută lansată de Asociația Vechiul Cluj

VECHIUL CLUJ la ONG FEST. Tur gratuit „Calea Moților și Strada Clinicilor” și conferința „Clujeni de altădată”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *