FOTO/VIDEO Flashmob în ploaie cu sculpturile din noua expoziţie a lui Liviu Mocan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Cea mai nouă expoziție a sculptorului clujean Liviu Mocan intitulată ”Scara lumii” va fi vernisată marţi, 7 aprilie de la ora 1800, la Muzeul de Artă. Liviu Mocan este unul din sculptorii cunoscuţi ai oraşului, autorul grupului statuar ”Stâlpi împușcați” din Piața Unirii. Expoziția va avea loc în perioada 7-26 aprilie 2015, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.
 
La conferinţa de presă de astăzi, de prezentare a expoziţiei, gazetarii au putut să asculte ce… sunete scot sculpturile din metal ale lui Mocan, produse de loviturile de percuţie aplicate de fiul acestuia, student la Conservator.
BUN MOCAN
Sculptura si sunet
 
Sculpturi traforate cu laser
 
Ciclul de lucrări dedicat învierii lui Isus Christos cuprinde un număr de 26 sculpturi metalice. traforate cu laser, de mari dimensiuni.
 
„Consider că noi creştinii, nu am găsit simbolul care să exprime plenar revelaţia hristică, sau, dacă l-am găsit, nu il folosim pe cel care trebuie. Dogma crucii, a morţii substituitoare a Mielului lui Dumnezeu pentru omenire, ne este prezentată cu detalii de Sfânta Scriptură, dar imaginea vizuală, forma crucii, nu ne este revelată, ci ni s-a dat să căutăm. Scara lumii constituie o căutare, căutarea mea, de a găsi noi simboluri vizuale, care să ne exprime credinţa nu doar în moartea substituitoare  a Mielului lui Dumnezeu, ci şi în învierea mântuitoare a lui Isus Hristos. Nădăjduiesc să vă inspire, acum, în preajma Sfintelor Paşti”, a explicat sculptorul Liviu Mocan.
DSC_0025
Sculptorul Liviu Mocan vorbeşte despre noua sa expoziţie-(c) clujulcultural.ro
 
Toate piesele au fost gândite pentru această expoziţie. „Lucrez în cicluri, pe o temă fac o lucrare, nu
înţeleg, mai faca una, meditez, nu înţeleg, mai fac încă una. Tot aşa. Pentru mine Christos e în centrul existenţei mele”, a explicat Mocan. El a  mai spus că a lucrat mult acasă, în parcare, în aer liber, şi mulţi oameni l-au ajutat benevol.
 
El a semnat un parteneriat cu Primăria şi un ansamblu din cele prezentate publicului va fi votat de acesta pe pagina de facebook al sculptorulu şi va fi expus în Parcul Central la Zilele Clujului.
Lucrările au fost cărate de 14 oameni timp de …şapte ore, a dezvăluit Liviu Mocan.
 
Flashmob-ul Scara
 
 Trecătorii care au avut drum pe bvd. Eroilor în jurul orei 15.00 au putut asista la reprezentația muzicală oferită de un grup de percuționiști ai Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” conduși de Cristian Bence-Muk, lector al Academiei.  Aceștia au organizat un flashmob la sculpturile instalate de Liviu Mocan pe bulevardul Eroilor, pe baza compoziției intitulate ”Scara/flashmob pentru 5 percuționiști și sculpturi metalice de Liviu Mocan”.  Au „interpretat” percuţioniştii Călin Pop, David Mocan, Paul Balotă, Beatrice Stroia şi Kinda Csilla.
 
Vă oferim o filmare cu acest flashmob:
 

Vă oferim şi o galerie foto:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.