FOTO. Se filmează un serial la Cluj în care sunt chestionate miturile despre vampiri

A 7-a Actualitate

În 7 ianuarie au început la Cluj-Napoca filmările la un serial cu scenariu scris de prozatoarea Bianca Tămaș. Aceasta are patru romane la activ și s-a remarcat și in jurnalismul cultural. Acum scrie la revista Golan.ro cronici de teatru.

”Ideea serialului a fost a Ioanei Moldovan, actriță, absolventă a  Facultății de Teatru și Film, UBB Cluj, acum e la master acolo. Ea m-a abordat pentru scenariu, mi-a spus ideea, iar eu am scris. Apoi a fost și multă muncă în echipă, au fost multe seri cu ședințe de brainstorming și am reușit să ducem la final scenariul pentru episodul pilot”, explică Bianca.

Atenție, se filmează!

Prima zi de filmare a fost în față la Opera Maghiară. Inițiatorii clujeni au fost sprijiniți de ”forțe britanice”.

”Când Ioana a făcut castingul pentru serial, s-a încris și Manuela Palfi, o tânără care studiază teatru la Coventry University. Ea a discutat cu Tom Gorman, profesor de-al ei, și așa s-a născut o colaborare. Ei au venit din UK, pe gratis, să ne ajute”, povestește scenarista.

Am întrebat-o pe Bianca unde se va vedea serialul. 

”In ceea ce privește difuzarea, încă suntem în discuții intern, să vedem care ar fi cea mai bună variantă. Noi în primul rând am vrut să vedem cum iese, dacă suntem în stare de așa ceva. Fiind oameni fără experiență în realizarea unui serial. S-a studiat mult, s-a discutat mult. Din fericire, avem actori foarte buni, cei din Anglia sunt profesioniști, iar echipa de filmare este de nota 10”, explică Bianca.

Serial cu…buget zero

Filmul nu are finanțare, spune Bianca. Se lucrează din entuziasm, ca în studenție.

„Nu e ușor să faci un proiect de asemenea amploare cu zero buget. Majoritatea am adus bani de acasă pentru a vedea acest vis realizat. Dar suntem pe drumul cel bun, mai sunt câteva zile de filmări și, până acum ne place.”, spune Bianca Tămaș.

Despre ce e vorba in serial?

„Ioana a vrut un serial despre vampiri, dar în care să fie distruse miturile despre vampiri. Este gândit pe stil sitcom, episoade scurte, 20-30 de minute, haioase, iar acțiunea are loc în prezent. Așadar, personajele noastre se folosesc de tehnologie, fiecare personaj este bine definit și am încercat să luăm câte puțin din realitatea cotidiană, pentru ca cei care urmăresc serialul să se regăsească, și am presărat din magia imaginației peste ea. Echipa este foarte frumoasă, bine închegată, fiecare știe ce are de făcut. Este frumos să vezi atât de multă dăruire pentru ceva care ar putea fi extraordinar, dar nu e nimeni sigur că într-adevăr va fi așa”, spune Bianca pe un ton optimist.

„Am început proiectul cu gândul de a face altceva, să îmi ofer mie o provocare. A fost un simplu gând și apoi, treptat, lucrurile s-au pus în mișcare. În fiecare zi se mai întâmpla ceva. Am început să adun echipa, toți au răspuns pozitiv, doar din dorința de a face ceva nou. O să le fiu mereu recunoscătoare. Evident că am întâmpinat probleme, poate că încă mai sunt, dar pentru mine este un mare lucru că am ajuns să aud după atâta timp de așteptare „And… Action”, spune și inițiatoarea Ioana Moldovan, care joaca în piese de teatru începând din 2016.

 

Echipa serialului: 

Thomas Gorman – regizor
Bogdan Csalai – director imagine
Vlad Braga – fotograf de platou
Kieran Steward – Costume Designer
Simona Litvinskaite – Make-up artist și actor
Bianca Tămaș – scenarist
Gabriela Lysicanova – Producător
Ioana Moldovan – Producător și actriță
Finley Wilson – Actor
Bogdan Iudean – Actor
Loredana Daroczi – Actriță
Manuela Palfi – Actriță
Matei Ioan Rotaru – Actor
Raul Stan – Editor Film
Victor Hegedüs – Actor
Vlad Marin – Actor

Ionuț Caras-Actor
Tommy Turos – Operator
Raul Pipaș – Asistent producție
Irina Constantin – Asistent producție
Alexandra Neag – Actriță
Alexandra Josanu – Actriță
Duncan McKee – Actor

Fotografiile au fost realizate de Vlad Braga.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *