FOTO Primele troleibuse la Cluj

Esenţial

Primele troleibuse au fost puse în circulația în anii 60 ai regimului comunist. Internauții pasionați de istoria orașului nu au pierdut ocazia să semnaleze prin fotografii de epocă apariția acestora.

Autobusele sunt de abricație românească dar și străină și generații au călătorit cu ele.

Troleibus într-o piață centrală a Clujului

Presa locală comunistă a relatat despre sosirea troleibuselor la Cluj, ca parte din ”succesurile” regimului popular Gheorghe-Gheorghiu Dej, de fapt o dictatură mai ”soft” în ultima sa parte, înainte ca puterea să fie acaparată de Nicolae Ceaușescu, care a ”domnit” 25 de ani.

1 thought on “FOTO Primele troleibuse la Cluj

  1. Doar că articolul promovează un neadevăr! Primele troleibuze la Cluj nu au fost TV-urile aduse la aşa-zisa inaugurare din 1959, ci troleibuzele fabricate pe plan local, din autobuze mici interbelice (foarte probabil Chevrolet ex-ITB), care au fost puse în circulaţie în 1957 – anul adevărat al inaugurării troleibuzului la Cluj. Din cauza capacităţii prea mici faţă de autobuze şi a aglomeraţiei create, acele prime troleibuze au fost retrase la scurt timp de la introducere, aşteptându-se începerea producţiei de serie la „Tudor Vladimirescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *