Un muzeu de steampunk și fantasy intitulat Steampunk Transylvania s-a deschis la Cluj în acest weekend pe strada Stefan Octavian Iosif No. 4.

”Dragi fani ai fanteziei și a steampunkului. După o muncă foarte îndelungată, în sfârșit deschidem astăzi în centrul Clujului cel mai ciudat muzeu din țară. Vă așteptăm cu drag să ne treceți pragul și să admirați o lume pe care doar în imaginație ați văzut vreodată. Instalații steampunk, pădurea magică de fantezie, laborator de alchimie, camera de tortură, mașina timpului și multe altele vă așteaptă intr-o aventură de neuitat.”, au scris organizatorii.

„Scopul nostru este să creștem interesul pentru acest subgen fantastic al science-fiction. Ne-am dori să oferim experiențe de neuitat și motivaționale pentru generațiile următoare și să oferim tuturor o experiență în afara casei, care să motiveze oamenii să îndrăznească să viseze și să creeze. Gândind pe termen lung, în 2-3 ani, ne-am dori să organizăm un mic festival steampunk cu procesiune, întâmpinând vehicule, artiști și fani ai acestei culturi în Transilvania.”, a scris unul din organizatori, Dr. Istvándy.
Mașina timpului
”O parte din decor va fi permanent, totuși am dori să cumpărăm/închiriem obiecte de la artiști din întreaga lume. Ideea este să schimbi majoritatea conținutului la fiecare 3-4 luni. Suntem pregătiți să cumpărăm creații, dar am dori în principal să le închiriem. Astfel, putem sprijini artiștii și arăta lucrările lor vizitatorilor noștri. Am observat că există o mulțime de oameni care creează obiecte fantastice și le țin acasă, arătându-le prietenilor locali și postându-le pe rețelele de socializare. Credem cu adevărat că aceste lucrări de artă trebuie văzute de oameni din apropiere.
Toate obiectele pe care le avem în galeria noastră pot fi vândute, dacă proprietarul este de acord să facă acest lucru.

Cei care doresc să colaboreze pot să trimităun email la gallery@steampunk.ro”, au scriS fondatorii AICI

Muzeul e închis luni-miercuri dar e deschis joi-duminică de la 12.00-21.00.
Biletele costa adulti 45 de lei, studenti 40 lei, copii 30 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *