Finaliştii Competiției Locale TIFF 2016

Categorii: A 7-a
Etichete: Cluj, Festival, TIFF

Pe 1 iunie, la Cinema Arta, începând cu ora 19.00, spectatorii au ocazia să vadă filmele finaliste ale Competiției Locale TIFF 2016. Proiecția cu intrare liberă va culmina cu gala de premiere, în cadrul căreia Banca Transilvania va oferi premiul în valoare de 1500 de euro pentru cel mai bun film. Fabrica de Pensule din Cluj îi va acorda, de asemenea, o mențiune specială filmului cu o viziune artistică angajată, care pune sub semnul întrebării subiecte sau problematici relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană în contextul social actual.

Cele 7 filme finaliste alese în Competiția Locală TIFF 2016 sunt: Sărbători în familie, regia Gabriela Manolache (24’), The Light that Memory Lends to Things – Ana Vijdea (26’), Investiția perfectă – Ibolya Simó (20’), Placa – Un film cu și despre skateboarding – Serestely Szilard (19’),  Track 212/A – Agnes Fodor (12’), Kendeffy – Botond Püsök (11’), Mirror – Besenyei Katalin (11’).

Juriul Competiției locale a fost format, la ediția din acest an, din Andrei Șendrea – critic de film, Nicolae Constantin Tănase – regizor (Lumea e a mea) și Cristi Mărculescu – critic de film. Din juriul desemnat de Fabrica de Pensule au făcut parte artiștii Maria Balea, Lucian Indrei și George Crîngașu.

Competiția Locală este dedicată cineaştilor amatori sau profesionişti care sunt originari din Cluj sau care locuiesc, lucrează, studiază în prezent în judeţ.

Competiția Locală TIFF 2016 este sprijinită de Banca Transilvania și Fabrica de Pensule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *