Filmul „Usturoi” se lansează în cinematografe şi pe Internet

Categorii: A 7-a, Actualitate

Filmul românesc, Usturoi, realizat de cunoscutul blogger Radu Băzăvan (Groparu), în regia lui Lucian Alexandrescu, se lansează în cinematografe pe 17 decembrie la Cinema Mărăşti, de la ora 10 şi 19:30 (intrare liberă) şi la Cinema Victoria de la ora 13, dar şi la Sala Transilvania din Zalău. Tot pe 17 decembrie, filmul va fi încărcat şi pe Vimeo, disponibil numai din afara României şi va putea fi vizionat pentru doar două săptămâni, iar mai târziu va fi valabil de descărcat. În plus filmul va fi lansat în toată ţara în luna ianuarie.

Astfel, Usturoi va fi primul film românesc care se lansează simultan în cinematograf, în Cluj (pe 17 decembrie) şi Zalău (oraşele în care a început totul) şi pe Internet, pe Vimeo on Demand, pentru românii din diaspora care vor să-şi aline dorul de ţară în perioada Crăciunului.

“Usturoi este unul din filmele româneşti la care ne putem uita cu toată familia şi pe care îl putem recomanda străinilor fără teama că îşi vor face o părere nasoală despre noi. Am văzut românii ieşind cu zâmbetul pe buze de la filmul nostru!”, spune Groparu într-o postare de pe blogul său.

Filmul a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în 2014 şi este primul film independent turnat în întregime în Transilvania după anul 1989. Filmările au avut loc pe perioada a 16 zile, în intervalul mai-iunie 2012. Usturoi redă călătoria plină de aventuri a doi băieţi din Ardeal, unul din creuzetele etnice ale Europei de Est, care sunt prieteni deşi sunt de etnii diferite (Ieremia este de etnie romă.) În pofida prejudecăţilor, prietenia lor este solidă, iar cei doi se au ca fraţii.

Filmul are o notă foarte bună şi pe IMDb (8.2), iar Cinema Florin Piersic nu a mai fost atât de plin după revoluţie, cum a fost la proiecţia filmului Usturoi.

Noul teaser al producţiei poate fi văzut aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele știri