Film despre o relație lesbiană la Cinema Victoria cu regizor prezent la proiecții

A 7-a

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, cu Silvana Mihai și Florentina Năstase în rolurile principale, intră astăzi în 19 cinematografe din 13 orașe. Programul complet al proiecțiilor este aici.

În paralel, filmul va pleca în caravană în câteva orașe din țară. Prima oprire va fi la Cluj, unde filmul va putea fi văzut încă de vineri la Cinema Victoria. Regizorul Bogdan Theodor Olteanu va ajunge fi prezent la proiecțiile de luni, 25 iunie, și marți, 26 iunie. 

„Un titlu memorabil într-un an aparte, debutul lui Olteanu se așează perfect în linia noilor direcții pe care le asumă cinemaul românesc contemporan.”, Flavia Dima, una dintre primele reacții despre film, în Aperitiff.

O cronică mai nouă completează ideea: „Dintre absențele notabile ale Noului Val românesc, Câteva conversații despre o fată foarte înaltă suplinește cel puțin două: deschiderea empatică spre LGBT (surprins în trecut doar sub forma amorului pervertit din Legături bolnăvicioase) și interesul central acordat (post)adolescenților (reprezentați la fel de sporadic).” a descris  Victor Mozorov

„Olteanu are inspirația să-și mărească miza și să nu se oprească la un film (doar) social, rezultând un film mai degrabă psihologic, în ultimă instanță o „poveste de dragoste”.”, este de părere  criticul Doinel Tronaru

 

O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete contruiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart. 

Filmul Câteva conversații despre o fată foarte înaltă este lungmetrajul de debut al celor două actrițe principale, Florentina Năstase și Silvana Mihai. Scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu, împreună cu Ana Ivan și Denisa Niță. Directorul de imagine Mihai Marius Apopei este și el la primul lungmetraj, la fel și scenografa Alexandra Panaite sau designerul de sunet Mihnea Bogos.

Filmul a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania și va avea premiera internațională la cea de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh (20 iunie – 1 iulie, 2018), în cadrul secțiunii European Perspectives.

Filmul este distribuit de Transilvania Film.

La București, cinemaul Muzeul Țăranului Român a refuzat programarea filmului.

Citește și:

Tudor Giurgiu, scrisoare de protest în urma neprogramării unui film despre lesbiene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *