Expoziţie de modă veche „Rochia de bal” la Muzeul de Istorie

Categorii: Actualitate, Clio

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei vă invită vineri, 4 aprilie, ora 13.00, la vernisajul expoziţiei Jurnal de modă veche. ROCHIA DE BAL (str. C-tin Daicoviciu nr.2).

MNIT prezintă pentru prima dată în cadrul unei expoziţii temporare piese vestimentare de excepţie din secolele XVIII-XIX: fuste şi corsaje, pălării, bonete şi evantaie care au aparținut doamnelor din înalta societate transilvăneană a acelei perioade. Sunt expuse de asemenea unelte de croitorie precum și ilustraţii de epocă, mai ales litografii care înfățișează moda vremii dar şi piese de mobilier, menite să reconstituie ambianţa  sălilor de bal.

afis. Jurnal...

Alte exponate prezente în cadrul expoziţiei provin de la Muzeul de Etnografie din Braşov, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie din Baia Mare, Biblioteca Central Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca şi din colecții particulare. Alături de costume și accesorii de epocă  sunt aduse în atenţia publicului şi câteva rochii de bal, creaţii-reconstituiri vestimentare realizate de doamna Elena Pleniceanu, muzeograf al Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud.

Expoziţia  va fi deschisă publicului până în data de 4 mai 2014 şi va putea fi vizitată

în zilele de luni, marţi, joi şi vineri între orele 10.00-16.00, iar miercuri între orele 12.00-18.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.