Expoziție Ciprian Mureșan la White Cuib

Esenţial Vizual

Asociația LaPătrat² anunță o ultimă expoziție în cadrul proiectului „Ceva frumos de pus pe perete”, proiect în parteneriat cu White Cuib, cu vernisarea expoziției Ciprian Mureșan.

Printr-o serie de expoziții, care au loc în spațiul de artă White Cuib, Str. Roosevelt 2/1, Cluj-Napoca, proiectul și-a propus să invite publicul să iasă din zona de confort și să chestioneze rolul artei în societatea noastră mereu în schimbare.

Vineri, 3 noiembrie, de la ora 18:00, are loc deschiderea expoziției „Ciprian Mureșan”.

Expoziția va putea fi vizitată apoi până la data de 16 noiembrie 2023, luni – duminică, între orele 17:00 – 20:00.

Despre pictor


Ciprian Mureșan s-a născut la Dej, în 1977, locuiește și lucrează la Cluj. A absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj, în anul 2000, iar din 2005 este redactor al revistei IDEA art + society. Practica diversă a lui Mureșan include instalații, sculptură, desen și video. Lucrările sale au un simț al ironiei și o viziune critică asupra istoriei socio-politice. În practica sa, deconstruiește și recontextualizează adesea operele unor figuri literare și istorice notabile, pentru a le demistifica. Lucrările lui Mureșan fac referire la efectele politicii post-comuniste și la efectele capitalismului global asupra societății românești.

Ciprian Mureșan a reprezentat România la cea de-a 53-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă a Bienalei de la Veneția în 2009 și a participat, de asemenea, la cea de-a 17-a ediție a Bienalei de la Sydney. De asemenea, lucrările sale au fost expuse în instituții culturale importante, precum Centrul Pompidou din Paris, Tate Modern din Londra, New Museum din New York și Neuer Berliner Kunstverein din Berlin. Lucrările sale figurează în colecții publice și private importante. În ultimii ani a expus, în expoziții personale și de grup, la Galeria Plan B, Berlin, Galerie Éric Hussenot, Paris, SMAK Museum, Ghent, Nicodim Gallery, Los Angeles, Bienala Art Encounters, Timișoara, Kunsthalle Bega, Timișoara, Muzeul de Artă Modernă, Ljubljana, Aluvial, Cluj, White Cuib, Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *