Expoziția de fotografie „Cum respiră pământul”

Esenţial Vizual

Muzeul de Artă Cluj-Napoca invită publicul să viziteze, în perioada 12 – 25 februarie 2024, expoziția personală itinerantă de fotografie a regizorului Dan Mihalcea, „Cum respiră pământul”.

Vernisajul va avea loc în data de 12 februarie 2024, de la ora 17:00. Prezintă prof. univ. dr. Doru Pop. Expoziția prezintă 20 de fotografii, 84/60 cm, pe care regizorul Dan Mihalcea le-a realizat la Vulcanii Noroioși, la Pâclele Mici în județul Buzău.

Dan Mihalcea, născut în Râmnicu Vâlcea, locuiește în București. Este regizor de film și televiziune, director de imagine și artist fotograf. A absolvit cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion din București, specializarea Regie de Film și Televiziune. A obținut titlul de Master în domeniul Cinematografie și Media, programul de studii Dramaturgie Cinematografică, Scenaristică de Film și Televiziune, la aceeași facultate. În prezent este doctorand în domeniul Cinematografie și Media la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Din 1995 până în prezent, regizorul Dan Mihalcea a lucrat în diferite programe artistice și pe mai multe poziții în sistemul TV și în afara lui: regizor artistic, regizor de montaj, director de imagine, operator de imagine, realizator de film documentar, fotograf pentru produs, catalog și eveniment.

Regizorul Dan Mihalcea este laureat la festivaluri internaționale și naționale de film documentar. El este autorul lucrărilor care fac obiectul Expoziției itinerante de fotografie religioasă Canonicon, care a fost vernisată în 12 orașe din România în perioada 2012-2014 în galerii de artă, în muzee de artă și de istorie, în biblioteci județene și centre de cultură. În București expoziția a fost vernisată la Institutul Cultural Român în 2014.

 „Intenționat nu am pus niciun semn de punctuație la finalul titlului pentru ca fiecare privitor să îl pună pe cel care simte că se potrivește cel mai bine din punctului lui de vedere. Poate să fie semnul întrebării, poate să fie semnul exclamării, poate să rămână fără, sau poate să fie cu virgulă după primul cuvânt și, la fel, pot să fie din nou două posibilități cu semnele de punctuație aduse în discuție. Fiecare variantă are altă semnificație pe care privitorul o poate descoperi” (Dan Mihalcea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *