Exclusiv. Marcel Iureș repetă ”Furtuna” de Shakespeare la Cluj. Premiera în septembrie

Categorii: Teatru

EXCLUSIV. Marele actor Marcel Iureș repetă de zor pe scena Teatrului Național din Cluj (TNC) pentru spectacolul de teatru ”Furtuna” de Shakespeare.

”Premiera va fi după jumătatea lui septembrie. Repetăm de zor. Nu știu dacă prindem și Festivalul Național de Teatru (FNT). Vedem”, a spus acesta reporterului clujulcultural.ro

Marele actor Marcel Iureș

Furtuna este o piesă de William Shakespeare scrisă pe la 1610 – 1611, fiind considerată de unii critici ca ultima piesă pe care Shakespeare a scris-o singur. În piesă, protagonistul Prospero, ducele de Milan, a fost detronat de către fratele său uzurpator Antonio, ajutat de Alonso, regele de Napoli. Prospero și fiica lui Miranda au fost puși într-o mică barcă și au fost trimiși departe pe o insulă nelocuită. Când Prospero începe a analiza insula, el găsește acolo doi locuitori: Ariel, un spirit și Caliban, probabil fratele acestuia. Vrăjitoarea Sycorax, mama lui Caliban, a murit cu câțiva ani înainte de venirea lui Prospero, dar înainte de a muri l-a întemnițat pe Ariel într-un copac. Prospero îl eliberează pe Ariel, iar acesta dorește să îl slujească. În următorii 12 ani Prospero își practică vrăjitoria și în final face o furtuna care cauzează ca vasul pe care se aflau Antonio, Alonso și alții și care trecea prin apropiere să ajungă la insulă. Toată acțiunea piesei de aici încolo se petrece pe insulă.

Iureș a fost recent premiat de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) cu premiul pentru întreaga carieră.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.