„Et lux in tenebris lucet – Lumina strălucește în întuneric”, expoziție de portrete foto de Tiberiu Crișan

Categorii: Foto, Special, Vizual
Etichete: EXPO, foto, tiberu crisan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Galeria Minerva vă așteaptă în perioada 18-30 septembrie 2017 la expoziția de portrete realizată de fotograful Tiberiu Crișan.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 18 septembrie 2017, ora 18, la Galeria Minerva, str. Napoca nr. 16. Curatorii expoziției sunt prof universitar dr. Feleki Karoly de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și conferențiar dr. Tibori Szabó Zoltán – președintele Asociației Culturale Minerva.

Colecția de portrete – intitulată Et lux in tenebris lucet (Lumina strălucește în întuneric) –prezintă finețea fragilă a unei lumi extrem de delicate, situată la capatul firului existențial – senectutea. Fotograful reușește să se rupă de dispoziția umană de a căuta fervent plăcutul și abordează tema incomodă a vârstei înaintate, a suferinței, a uitării, reliefând însă nu aspectele negative, ci frumusețea subtilă ce poate rezida într-un zâmbet, o privire nostalgică, chiar și într-o aparentă stare de plictiseală.

 


Corespunzator titlului dat acestei expoziții, Tiberiu Crișan ne invită într-o călătorie alături de suflete uneori uitate, în care putem însă zări sclipirea vieții. Combinarea tehnicii fotografice riguroase cu găsirea luminii și unghiurilor potrivite pentru a evidenția idea subiacentă, idee accentuată de aparenta răceală a monocromului îmblânzită de trăirile modelelor, testează nu doar înclinațiile noastre spre un estetism de suprafață, ci și disponibilitatea noastră de a căuta lumina uitată. Portretele expuse ne îndeamnă la o abordare care transcede palpabilul dur al cotidianului și al vremelnicului. 

Despre autor:

Tiberiu Crișan s-a născut la Cluj-Napoca, în 1973. A terminat Facultatea de Fizică la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, însă cariera sa a gravitat în jurul radioului și fotografiei. Din perioada facultății a lucrat ca și prezentator / realizator de emisiuni la mai multe radiouri din Cluj și Bucuresti (CD Radio, Radio Contact, etc). La începutul anilor 2000 se mută la București unde își continuă munca în radio, totodată acordă interes crescând vechii sale pasiuni, fotografia. Prima sa expoziție personală deschisă la București combină cele două interese majore: muzica și fotografia, axându-se pe imagini surprinse la concerte. Timp de doi ani colaborează – ca fotojurnalist – cu agenția de presă Mediafax Foto. În prezent, Tiberiu Crișan locuieste în Cluj-Napoca, unde își continuă cariera în radio, dedicând simultan timp și pasiunii în fotografie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.